open-navfaktor-logo
search
Određen pritvor
Audijem pijan preticao, skrivio nesreću, jedno poginulo, četvero teško povrijeđeno
Usljed jačine udarca, vozilo hyundai, kojim je upravljao vozač M. G. odbačeno je u lijevu saobraćajnu traku, gdje je u tom trenutku iz suprotnog smjera naišlo vozilo golf 5
AUTOR: Autor: M. M.
12.03.2024. u 13:26
get url
text
S mjesta nesreće
S mjesta nesreće
FOTO: Čitatelj
Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je zatražilo, a sudija za prethodni postupak Okružnog suda u tom gradu prihvatio prijedlog za određivanje pritvora M. A., zbog sumnje da je pijan skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a više ih je teško povrijeđeno, među kojima i djeca.
M. A. je uhapšen nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u subotu na magistralnom putu Sarajevo - Pale u mjestu Donja Ljubogošta, a tereti se da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog prometa što je za posljedicu imalo smrt jedne ili više osoba.
Konkretno, sumnjiči se da je u subotu oko 15 sati, na dijelu magistralnog puta M1-114, pijan, sa koncentracijom alkohola od 1,79 promila alkohola u krvi, upravljao audijem A6, vlasništvo K. T. iz pravca Ljubogošte prema Sarajevu, te prouzrokovao saobraćajnu nesreću tako što brzinu nije prilagodio uvjetima i stanju na putu.
U blizini tunela Donja Ljubogošta, prilikom završetka radnje preticanja i vraćanja u svoju traku nije držao potrebno odstojanje od vozila hyundai, u čiji zadnji kraj je udario.
Usljed jačine udarca, vozilo hyundai, kojim je upravljao vozač M. G. odbačeno je u lijevu saobraćajnu traku, gdje je u tom trenutku iz suprotnog smjera naišlo vozilo golf 5, kojim je upravljala A. M., te je došlo do direktnog sudara ova dva vozila pri čemu je vozač hyundaija poginuo, dok su ostali učesnici u nesreći A. M., A. V., te dvije maloljetne osobe, teško povrijeđeni, navedeno je u prijedlogu za pritvor.
Iz Tužilaštva su naveli da je pritvor predložen jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo, kao i da bi, s obzirom na način njegovog izvršenja i posljedicu puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti.
Nesreća kod tunela Donja Ljubogošta
Za ovo krivično djelo je, prema Krivičnom zakonu RS-a, predviđena zatvorska kazna od tri do 12 godina.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.