open-navfaktor-logo
search
Zaustavljen u Gračanici
Uhapšen nakon što nije stao policiji: U automobilu pronađeno 70 kilograma droge i 11.000 eura
Automobil škoda octavia pronađen na području Gračanice.
Autor: J. B.
28.03.2024. u 18:07
get url
text
Zaplijenjena droga
Zaplijenjena droga
FOTO: MUP TK
Nakon što se nije zaustavio na kontrolnom punktu policije policija je pokrenula potragu za škodom octavijom, koja je pronađena na području Gračanice.
- Vozilo škoda octavia nije se jučer zaustavilo na kontrolnom punktu Policijske stanice Doboj II, kao ni na konktrolnom punktu na području nadležnosti Policijske stanice Doboj Istok te je pokrenuta intenzivna potraga za vozilom koje je pronađeno na području pod kontrolom Policijske stanice Gračanica, a tom prilikom zatekli su jednu osobu, koja je po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona uhapšena - saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.
Također, dodaju iz Uprave policije, po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva TK, danas je pretreseno vozilo po naredbi Općinskog suda Gračanica.
- Pronađene su i privremeno oduzete tri transportne torbe u kojima se nalazilo 70 paketa sa oko 70 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis sativa, tržišne vrijednosti od 350.000 do 400.000 KM, novac u različitim apoenima u vrijednosti oko 11.000 eura, mobilni telefon, vozilo škoda octavia i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa počinjenjem krivičnog djela - navode iz Uprave policije MUP-a TK.
Osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade uz izvještaj sa dokazima predat Kantonalnom tužilaštvu TK, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
droga-mup-tk
FOTO:
MUP TK
1 od 3
left-arrowright-arrow
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.