open-navfaktor-logo
search
Locirani putem IP adresa
Tvrdili da imaju informacije o nestaloj djevojčici iz Srbije i tražili novac: Uhapšene tri osobe u Kantonu Sarajevo
Faktor
28.03.2024. u 19:38
get url
text
Tri osobe iz okoline Hadžića u Kantonu Sarajevo uhapšene su zbog tvrdnji da imaju informacije o nestaloj djevočici iz Srbije Danki Ilić te za te podatke tražile 50.000 maraka, potvrdio je za Faktor glasnogovornik Federalne uprave policije Emil Sućeska.
Dodao je da je FUP postupajući po aktu Interpola Beograd poduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti koje su rezultirale hapšenjem tri osobe na teritoriji općine Hadžići.
- Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal FUP-a locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile putem društvenih mreža kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice iz Srbije, odnosno koje su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija - kazao je Sućeska.
Dodao je da nestala djevojčica nije pronađena na teritoriji Hadžića, te da su u toku provjere o istinitosti navoda i ispitivanje uhapšenih.
Na društvenim mrežama pojavio se videosnimak nadzorne kamere kuće koja se nalazi u blizini mjesta gdje je u utorak u 13:45 sati nestala Danka Ilić. Na snimku se vidi automobil koji brzo prolazi u 13:47 sati, a djevojčica je nestala nešto prije toga, odnosno u 13.45 sati, kako je njena majka izjavila.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.