open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Vozač jutros uhapšen: U sudaru na Ilidži pet povrijeđenih, među njima dvoje djece i mladić s povredama opasnim po život
AUTOR: Autor: Faktor
31.03.2024. u 11:54
get url
text
Udes
Udes
U lančanom sudaru u sarajevskom naselju Ilidža povrijeđeno je pet osoba, među njima dvoje djece, saopćio je danas MUP Kantona Sarajevo. 
Jedan povrijeđeni mladić je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i nalazi se na odjelu intenzivne njege. 
Saobraćajna nesreća se desila sinoć oko 21.50 sati, a jutros u pet sati policija je zbog ove nesreće uhapsila vozača BMW-a.
Kako je saopćeno, u ulici Rakovička cesta sudarili su se "BMW" kojim je upravljao S.O. (rođen 2004. godine, sa Ilidže), "mercedes" kojim je upravljao S. K. (rođen 1964. godine iz Fojnice) i "passat" kojim je upravljala M. D. (rođena 1985. godine iz Hadžića).
- U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život, konstatovane na KUM-e UKC Sarajevo, na Klinici za neurohirurgiju-Odjeljenje intezivne njege, gdje je i zadržan na liječenju, zadobio je putnik u vozilu "BMW", S. Z. (rođen 2004. godine iz Hadžića) i putnik u "passatu", malodobno dijete kojem su povrede konastatovane na KUM-e UKC Sarajevo, nakon čega je upućen na kućno liječenje - naveli su iz policije.
Dodaju da su lake tjelesne povrede konstatovane su vozaču "BMW-a", vozačici "passata" i putniku u "passatu", djetetu, koji su nakon ukazane pomoći također otpušteni na kućno liječenje.
- O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajnim radnjama, a uviđaj su izvršili istražitelji Odjela za saobraćajne istrage Sektora uniformisane policije, Odjela za kriminalističku tehniku i forenziku Sektora kriminalističke policije, te stalni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke - dodaje se u saopćenju.
Jutros oko 5 sati uhapšen je vozač "BMW-a" zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi sa ugrožavanjem javnog saobraćaja. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.