open-navfaktor-logo
search
Predsjednički izbori
Biden pretekao Trumpa u anketama u ključnoj državi Pennsylvaniji
Američki predsjednik Joe Bajden pretekao je bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Pennsylvaniji, ključnoj državi na "bojnom polju" koju je predsjednik osvojio 2020. godine, prema istraživanju čije rezultate prenosi The Hill.
11.01.2024. u 08:26
get url
text

Nova anketa sa Univerziteta Quinnipiac utvrdila je da je Biden ima 49 posto podrške, u odnosu na 46 posto podrške birača Trumpu.

Prednost od tri procenta u odnosu na Trumpa dolazi nakon što je bivši predsjednik dobio 47 posto podrške, a Biden 45 posto podrške u Pennsylvaniji u anketi Univerziteta Quinnipiac u oktobru. Međutim, u anketi Franklin & Marshall College među glasačima Pennsylvanije tog istog mjeseca, Biden je pobijedio Trumpa za dva procenta, pri čemu je 44 posto reklo da favorizira predsjednika u poređenju sa 42 posto za Trumpa.

Biden je preuzeo Pennsylvaniju 2020. nakon što je Trump osvojio državu 2016. Biden je obično putovao u tu državu na velike događaje, uključujući govore usredsređene na demokratiju ili predizborni skup i ovu državu smatra svojom drugom kućom. Prva dama Jill Biden je porijeklom iz Philadelphije.

Biden će u petak otputovati u Pennsylvaniju i posjetiti područje Allentowna radi govora o svom ekonomskom planu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.