open-navfaktor-logo
search
U Titovoj
MUP KS objavio detalje sinoćnje nesreće: Uhapšen muškarac, 84-godišnjakinja zadržana na KCUS-u
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćio je detalje sinoćnje saobraćajne nesreće u ulici Maršala Tita, a u kojoj je automobil kojim je upravljao A. R., rođen 1980. godine, nastanjen u Sarajevu, izletio s ceste te zatim udario pješakinju A. R., rođenu 1940. godine, nastanjenu u Sarajevu.
08.03.2024. u 11:11
get url
text

VEZANI TEKST - Teška saobraćajna nesreća kod Vječne vatre: Audi izletio s ceste i naletio na pješakinje, jedna prevezena u KCUS

- U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je 84-godišnjakinja, a ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCU u Sarajevu je zadržana na daljem liječenju - saopćili su.

Uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštvu Kantona Sarajevo obavili su pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja KZ FBiH, 44-godišnjak je uhapšen i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - naveli su iz MUP-a.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, dodali su, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.