open-navfaktor-logo
search
Trebalo im vremena...
Policija KS lišila slobode albanskog državljanina koji je udario pješaka: Sinoć sa njim razgovarali, danas ga uhapsili
Policija Kantona Sarajevo, iako je sinoć identificirala nesavjesnog vozača koji je udario pješaka kod pješačkog prijelaza blizu tramvajske stanice Socijalno, tek danas, u poslijepodnevnim satima, lišila ga je slobode.
11.02.2024. u 18:28
get url
text

VEZANI TEKST - Policija pronašla vozača koji je sinoć na Socijalnom u Sarajevu udario pješaka i potom pobjegao

Kako su iz Operativnog Centra MUP - a KS danas kazali za Faktor, oni su "počinioca sinoć pronašli i razgovarali sa njim", da bi ga danas uhapsili.

Hapšenje je uslijedilo nakon što se u medijima oglasila majka udarenog pješaka. Ona se zapitala "koga štite", kao i kako je počinilac mogao pobjeći i ostaviti dijete da iskrvari.

- U poslijepodnevnim satima, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, po nalogu tužioca KTKS, pronašli su i slobode lišili muškarca S.L., državljanina Albanije, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi (član 337. KZ FBiH). Prethodno je imenovani, po nalogu dežurnog tužioca, prekršajno sankcionisan za saobraćajnu nezgodu.

Osumnjičeni je dana 10.02.2024. godine oko 21.30, na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Topal Osman-paše, putničkim motornim vozilom oborio pješaka, nakon čega se udaljio sa mjesta nezgode. Pješak, maloljetnik, prevezen je na KCUS gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede. Muškarac lišen slobode je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode, a policijski službenici pod nadzorom KTKS nastavljaju rad na ovom predmetu - piše u saopćenju MUP-a KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.