open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Policija saopćila detalje sinošnje saobraćajne nesreće na Alipašinom Polju, dvije osobe zadržane u bolnici
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila kasno sinoć u sarajevskom naselju Alipašino Polje teže su povrijeđene dvije osobe, saopćio je danas MUP Kantona Sarajevo.
01.03.2024. u 10:48
get url
text

VEZANI TEKST - Teška saobraćajna nesreća u Sarajevu, na terenu policija i Hitna pomoć

Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, jedno od vozila je izletjelo s ceste i zabilo se u stepenište autosalona u ovom naselju.

- Dana 29. februara, oko 23.05 sati, na kolovozu ulice Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do sudara putničkog motornog vozila "golf", kojim je upravljao vozač M.S. (1997. godište) i putničkog motornog vozila "mercedes", tip C 200, kojim je upravljao vozač A. B. (1993. godište). Teške tjelesne povrede zadobili su vozač i putnik iz vozila "mercedes" A.B. i M.A. (2002. godište), koji su vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevo prevezeni na ukazivanje ljekarske pomoći na KCUS - navedeno je u poliicjskom saopćenju.

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a su zadržani na daljnjem liječenju.

- O navedenom je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uvidaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a KS uz prisusto vještaka saobraćajne i mašinske struke - dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.