open-navfaktor-logo
search
Stiglo Rješenje
Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS, Adis Mulahasanović izabran po Statutu
Autor: Faktor/S.Š.
28.03.2024. u 11:18
get url
text
FOTO: Faktor
Elmir Pilav više nije predsjednik Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo (UFSIKS), a novi prvi čovjek Udruženje koje okuplja sudije je Adis Mulahasanović, koji je izabran u skladu sa Statutom.
Ovu odluku donijelo je Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo i to nakon što je dobilo izvještaj o izvršnom nadozoru nad zakonitošću rada koje je izvršilo Ministarstvo kulture i sporta KS.
Pilav je smijenjen na Vanrednoj skupštini UFSIKS koja je održana 22. januara 2024. godine. Međutim, on i njegovi "saigrači" osporavali su pomenutu Skupštinu, a u međuvremenu su održali Izbornu skupštinu, te su, u toku nadzora napravili prekršaj, sudijskim žargonom rečeno za "drugi žuti karton".
Sada je stiglo Rješenje iz Ministarstva pravde i uprave KS u kojem se potvrđuje da je Vanredna skupština održana u skladu sa Statutom UFSIKS, te da su ispunjeni svi uvjeti za upis novih osoba za zastupanje i predstavljanje u Registar udruženja.
- U Registaru udruženja Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo, kod Udruženja fusbalskih sudija i instruktora sa sjedištem u Sarajevu, upsianog pod registarskim brojem 9, upisuje se promjene kako slijedi:
1. Presataju ovlaštenja licima za zastupanje i predstvljanje Udruženja: Elmir Pilav, predsjednik Upravnog odbora, Rusmir Mrković, potpredsjednik Upravnog odbora, Admir Šehović, sekretar Udruženja.
2. Lica ovlaštena za zastupanje i predstavljanje Udruženja su: Adis Mulahasanović, predsjednik Upravnog odbora, Haris Baković, potpredsjednik Upravnog odbora, Emsal Krupalija, sekretar Udruženja.
3. Razrješenje i imenovanje predsjednika Skupštine.
4. Razrješenje i imenovanje članova Upravnog odbora Udruženja.
5. Razrješenje i imenovanje sekretara Udruženja.
Ovo Rješenje je konačno, te protiv njega nije dopuštena žalba, ali se može pokrenuti upravni spor, tužbom kod Kantonalnog suda u Sarajevu u roku od 30 dana od dana prijema ovog Rješenje. Tužba se podnosi u dva istovjetna primjerka, a uz istu se prilaže i ovo Rješenje u originalu ili prepisu - piše u Rješenje koje je izdato 27. marta.
Osim Pilava 22. januara smijenjen je i kompletan Upravni odbor UFSIKS, a u novom UO će, osim Mulahasanovića biti još: Haris Baković, potpredsjednik, te članovi: Merima Čelik, Irfan Peljto, Ensar Tičić, Semir Sarajkić i Deni Čatibović.
Za predsjednik Skupštine u januaru je izabran Benjamin Deljković.
rjesenje-ministarstvo-pravde-KS
FOTO:
FAKTOR
1 od 3
left-arrowright-arrow
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.