open-navfaktor-logo
search
PLBIH, 28. kolo
Neporaženo Posušje u Banjoj Luci: Može li Sarajevo pomoći Borcu?
AUTOR: Faktor
24.04.2024. u 08:25
get url
text
Veliki derbi između Zrinjskog i Sarajeva najzanimljiviji je meč 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, koje će biti kompletirano večeras u Mostaru.
Prije duela dvije ekipe iz vrha bh. fudbala danas ćemo gledati još dva interesantna duela, u kojima će ekipe tražiti bodove za opstanak, ali i Evropu.
Program počinje od 16 sati u Ugljeviku, gdje će Zvijezda 09 ugostiti Tuzla City. Domaći su praktično već ispali iz elite, ali su najavili da se neće predavati do kraja. Istina, teoretski mogu izboriti opstanak, ali u praksi će to biti teško sprovesti.
S druge strane, Tuzlacima su bodovi potrebni u borbi za opstanak, posebno zbog činjenice da su rivali u borbi za opstanak Željezničar i Igman ostali neporaženi.
Od 18 sati Borac će u Banjoj Luci ugostiti Posušje. Gosti ovog proljeća igraju sjajno u Premijer ligi BiH, gdje još nisu doživjeli poraz i u igri su za plasman u Evropu. S druge strane, domaći jure titule i od komotne situacije i 12 bodova prednosti sada su samo na plus pet ispred Zrinjskog. Stoga izabranici Vinka Marinović nemaju pravo na kiks, ne samo protiv Posušja, nego do kraja sezone...
A Borcu na putu do titule može pomoći i Sarajevo. Ukoliko Bordo tim ostane neporažen na stadionu Pod Bijelim brijegom, a pod uvjetom da Borac savlada Posušje, Banjalučani bi bili mirniji u završnici sezone i imali bi realne šanse da zadrže lidersku poziciju do kraja sezone.
Rezultati, parovi, sudije i satnica 28. kola PLBiH
Igman - GOŠK 0:0
Velež - Sloga 1:0
Željezničar - Široki Brijeg 1:0
srijeda, 24. april
Zvijezda 09 - Tuzla City (Mateo Musa, 16 sati)
Borac - Posušje (Sabrija Topalović, 18 sati)
Zrinjski - Sarajevo (Luka Bilbija, 20.30 sati)
Standings provided by Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.