open-navfaktor-logo
search
Saopćenje za javnost
NK Stupčinaca: Naši navijači i pojedini članovi Uprave napadnuti u Gračanici
Autor: Faktor
23.03.2024. u 21:50
get url
text
Fudbaleri Stupčanice napravili su veliki kiks u 18. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine nakon što su danas izgubili od Bratstva u Gračanica sa 0:1.
Gol odluke postigao je Maid Jaganjac u 42. minuti, a meč na stadionu Luke, kako navode gosti iz Olova imao je i treće poluvrijeme.
Stupčanica je oglasila saopćenjem na svom Facebooku, u kojem navode da su navijači i pojedini članovi Uprave bili napadnuti u Gračanici.
- U cilju zaštite integriteta našeg kluba, kao i naših navijača, izdajemo saopćenje za javnost povodom incidenta koji se desio danas u Gračanici, gdje smo gostovali ekipi NK Bratstvo Gračanica.
Naši navijači i pojedini članovi Uprave su danas bili napadnuti od strane navijača iz Gračanice.
Neki su zadobili i ozljede i na kraju završili u hitnoj službi Doma zdravlja.
Verbalni napadi su počeli već na stadionu, upućivali su razne psovke, zatim prskali suzavcem naše navijače po licu, a sve te događaje su pratili službenici zaštitarske agencije koji su napadače uredno pustili da izađu sa stadiona i nastave nerede, udarajući naše navijače palicama...
Nadamo se da će se odgovorni sankcionisati, od onih koji su omogućili unošenje suzavca na stadion, onih koji su mirno pratili i nisu ništa poduzeli da spriječe nerede, pa do samih počionica ovih djela.
Zapazili smo i da je delegat današnje utakmice gospodin Fadilo Peco, vodio brigu o tome da li je naš fotograf akreditovan da može biti na stadionu, što zapravo i nije u Propozicijama Fudbalskog saveza, a nije obratio pažnju da u kolima Hitne pomoći ima samo vozač, da nema medicinskog osoblja, da je na tribinama bilo četiri ili pet zaštitara i dva policajca, koji apsolutno nisu bili dovoljni da osiguraju utakmicu gdje je bilo oko 100 gostujućih i 1.000 domaćih navijača. Nadamo se da će gospoda ubuduće voditi računa o mnogo bitnijim stvarima, a ne o ljudima koji samo zarađuju novac slikajući.
Nadamo se da više nećemo svjedočiti ovakvim scenama na bilo kojem stadionu.
Mi kao klub smo se uvijek trudili dočekati goste i ispratiti ih na korektan način i igrače i članove Uprave, kao i gostujuće navijače što ćemo nastaviti i ubuduće.
Na kraju, organizatori su napravili niz propusta, što je bacilo mrlju na kompletan sportski događaj danas.
Ovim saopćenjem ne stavljamo rezultat u drugi plan, niti umanjujemo pobjedu domaćina naprotiv, upućujemo čestitke na zasluženoj pobjedi - saopćili su iz Stupčanice.
stupcanica-saopcenje-fb
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.