open-navfaktor-logo
search
Donio odluku
Ralf Rangnick neće preuzeti klupu Bayerna: Selektor Austrije sam svim srcem
AUTOR: Anadolija
02.05.2024. u 12:34
get url
text
Fudbalski stručnjak Ralf Rangnick potvrdio je da neće naslijediti Thomasa Tuchela na klupi minhenskog Bayerna.
Rangnick je odlučio da ostane na čelu reprezentacije Austrije i nakon ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Njemačkoj.
- Ja sam austrijski selektor svim srcem. Ovaj posao mi pričinjava nevjerovatnu radost i odlučan sam da nastavim uspješno na putu koji smo odabrali - rekao je Rangnick za stranicu Austrijskog fudbalskog saveza.
Naglasio je da "ovo nije odbijanje FC Bayerna, već odluka u korist tima i naših zajedničkih ciljeva.”
Rangnickova odluka je udarac za Bayern, čiji su zvaničnici posljednjih dana hvalili 65-godišnjeg bivšeg trenera Leipziga i Manchester Uniteda.
- On ima ogromne vještine u razvoju igrača i timova. Sve što čujem od ljudi u austrijskoj reprezentaciji je vrlo, vrlo pozitivno. I mi imamo igrače koji rade pod njegovom palicom. Ako bi došao, bio bi veoma dobar izbor za nas - rekao je ove sedmice predsjednik Bayerna Herbert Hainer.
Rangnick je bio jedan od favorita za preuzimanje menadžerske pozicije nakon odlaska Thomasa Tuchela. Xabi Alonso je ostao u Bayeru iz Leverkusena, bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann produžio je ugovor sa njemačkom reprezentacijom, a Unai Emery je odlučio da ostane u Aston Villi.
Bayern igra protiv Real Madrida u revanšu polufinala Lige prvaka sljedeće sedmice nakon remija 2:2 u prvoj utakmici u utorak.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.