open-navfaktor-logo
search
Pripreme Zmajeva
Džanan Musa stigao u Sarajevo: Čim sam sletio, napunio sam se energijom, dat ćemo sve od sebe za dvije pobjede
Za Džanana Musu nema odmora. Nakon što je sinoć sa Realom osvojio Kup Španije (u finalu savladali Barcelonu sa 96:85), naš reprezentativac danas je stigao u Bosne i Hercegovinu.
19.02.2024. u 14:50
get url
text

{$galerijaFotografija}

Musa je stigao u Sarajevo odakle će se zaputiti u Tuzlu na okupljanje reprezentacije BiH koju će predvoditi u predstojećim susretima kvalifikacija protiv Kipra i Francuske (23. i 26. februara).

- Nije još hladna glava... Zadovoljan sam kako je protekao Kup. Došli smo s ciljem da osvojimo trofej, a znali smo da neće biti lagano. Svoju igru sproveli smo u djelo, osvojili smo turnir koji mi je falio u karijeri i zbog kojeg sam jako sretan - rekao je Musa, dodavši kako se zna nositi sa pritiskom, u Realu, ali i reprezentaciji:

- Upravo ću to probati da apliciram u reprezentaciji. Treba nam doza discipline i ozbiljnosti koju imam u Realu. Pričat ću s momcima. U finalu protiv Barce na parketu sam proveo više od 30 minuta i osjetio sam to. Zadovoljan sam i svojim učinkom, ali i time da mi trener vjeruje jer sam bio igrač sa najvećom minutažom.

Umor?

- Evo ja sam sletio i odmah se napunio novom energijom. Čim sam došao u Sarajevu. Ovo je moja kuća, ovdje sam domaći i kad dođem ovdje, odmah se napunim energijom i jedva čekam da se priključim reprezentaciji i da probamo da ostvarimo dvije pobjede. Nebitno je u kakvom sastavu dolazi Francuska, želimo dvije pobjede. Treba da shvatimo da smo reprezentacija koja može sa svima da se nosi. Znamo šta možemo i potrudit ćemo da to pokažemo na terenu - kazao je Musa dodavši da je bh. sportu potreban zakon o sportu: 

- Nadam se da će se uvesti zakon o sportu. Gledao sam Lanu Pudar u Malagi, ponosni smo na nju i sve sportiste. Nadam se da će neko stati iza sportista, posebno u individualnom sportu. Veliki respekt za njih - zaključio je Musa.

DSC_8702.JPG
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.