navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Holivudska zvijezda

Nakon što su ga iskritikovali: Al Pacino objasnio šta se dogodilo u najnapetijem trenutku na Oscarima

Objavljeno: 12.03.2024. u 13:57
get url
text
FOTO: Screenshot/X - The Hollywood Reporter
Holivudska zvijezda Al Pacino, zbunio je prisutne na dodjeli Oscara kad je proglašavao najbolji film godine. Glumac nije pročitao filmove nominirane u toj kategoriji, već je samo proglasio pobjednika.
- Moje oči vide Oppenheimera - rekao je Pacino, no nekima u tom trenutku nije bilo jasno je li podsjećao na nominirane ili je proglašavao pobjednika (film Oppenheimer). Mnogi su ga kritikovali govoreći da je uništio najnapetiji trenutak na Oscarima te svojim potezom oštetio nominirane jer ih je trebao još jednom navesti bez obzira na to što je Oppenheimer slovio kao veliki favorit.
Al Pacino se oglasio o viralnom trenutku u izjavi u kojoj je objasnio da je to bila odluka producenata, piše Variety
- Samo želim biti jasan da nije bila moja namjera da ih izostavim, već odluka producenata da ih više ne ponavljaju jer su pojedinačno istaknuti tokom ceremonije. Bila mi je čast biti dio večeri i odlučio sam slijediti način na koji su željeli da se ova nagrada dodijeli. 
Shvatam da je biti nominiran velika prekretnica u nečijem životu i da niste u potpunosti uvaženi je uvredljivo i bolno. Ovo govorim kao neko ko je duboko povezan s filmašima, glumcima i producentima pa duboko suosjećam s onima koji su bili omalovaženi ovim propustom i zato sam smatrao potrebnim dati ovu izjavu - objasnio je. 
Jedna od producentica Oscara, Molly McNearney, inače supruga voditelja Jimmyja Kimmela, objasnila je kako je riječ o kreativnoj odluci jer su se bojali da će emisija trajati predugo. 
POVEZANO