navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Podizanje svijesti

Poziv za mlade: Snimi kratki video na temu klimatskih promjena i učestvuj na 30. Sarajevo Film Festivalu

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 18.06.2024. u 12:13
get url
text
S ciljem podizanja svijesti o održivom razvoju i klimatskim izazovima za sve nas i buduće naraštaje, Sarajevo Film Festival i ove godine pokreće takmičenje za mlade iz cijele zemlje pod nazivom "Films for Future / Filmovi za budućnost".
U takmičenju mogu učestvovati mladi iz Bosne i Hercegovine u dobi od 13 do 25 godina. Svoja kratka videa / reels u trajanju do 90 sekundi na temu kako vide svoj doprinos rješavanju izazova klimatskih promjena, mogu poslati do 20. jula 2024. na mail [email protected], sa svojim kontakt podacima (ime i prezime, godina rođenja, kontakt telefon i adresa).
Slanje videa putem navedenog maila je obavezno, a pored toga mladi mogu video / reels objaviti na svojim društvenim mrežama (FB, Instagram, TikTok), te tom prilikom koristiti hashtagove: #30thSFF #NetZero #FutureIsPossible.
Videa trebaju biti na jednu od tema: Šta mladi mogu učiniti za zdraviju i zeleniju planetu? Kako mogu napraviti pozitivne promjene u svojoj sredini?
Autori/ice pet najboljih videouradaka će odabrati kreativni žiri, a imena pobjednika će biti objavljena 12. augusta, na Međunarodni dan mladih.
Pobjednicima će biti uručene vrijedne nagrade. 
- U skladu sa svojim opredjeljenjem ka postizanju Net Zero misije – nulte stope onečišćenja, ovom inicijativom Sarajevo Film Festival nastoji doprinijeti podizanju svijesti o važnosti rješavanja klimatskih izazova. Uključivanjem održivih praksi u akcije Festivala i poticanjem publike na aktivno sudjelovanje u tome, posebno mladih, Festival nastoji stvoriti dugotrajan pozitivan utjecaj na zajednicu i okoliš.
Prijelaz ka ekološki održivim i klimatski prihvatljivim rješenjima ključan je ne samo kao odgovor na globalnu klimatsku krizu, već i za postizanje UN-ovih ciljeva održivog razvoja (SDGs).
Trideseto izdanje Sarajevo Film Festivala bit će održano od 16. do 23. augusta.
POVEZANO