navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Jedan sastojak mijenja sve

Da mljeveno meso bude ukusnije dodajte kašičicu šećera

Ako želite da ćufte ili faširane šnicle budu sočne, potrebno je da dodate šećer

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 25.05.2025. u 11:53
get url
text
Trik za bolji ukus
Trik za bolji ukus /
FOTO: Arhiva
Recepata za mljeveno meso ima milion. Ali ono što se najčešće pravi su pljeskavice, ćevapi, ćufte i faširane šnicle. Sva ova jela su vrlo jednostavna za pripremu, ali ipak postoje trikovi koji će im poboljšati ukus.
Ako volite da jedete ćevape ili faširane šnicle, potrebno je da dodate jedan sastojak u smjesu.
Iskusne domaćice su otkrile tajnu, a oni manje iskusni će možda biti i skeptični kada vide o čemu je riječ. Ako želite da ćufte ili faširane šnicle budu sočne, potrebno je da dodate šećer.
Koliko god vam djelovalo čudno, probajte, jer šećer balansira ukus jela, pa tako pomaže ako su ćufte ili faširane šnicle previše slane ili kisele. Ali ne samo to, dodavanje šećera pomaže da dobijete hrskaviju koricu.
Nemojte da pretjerujete sa šećerom, dovoljno je da dodate 1 ravnu kašičicu na kilogram mljevenog mesa.
Ako želite još da poboljšate ukus dodajte i malo ključale vode.
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO