Uravnotežena prehrana s naglaskom na namirnicama koje sadrže vitamine C, A, E i B te minerale cink, selen i bakar može pridonijeti prevenciji od zimskih bolesti i ublažavanju simptoma
Pridržavajte se izbalansirane prehrane bogate voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama te siromašne jednostavnim šećerima i zasićenim mastima u svrhu pojačavanja tjelesnih imuno - funkcija.
Hrana koju je preporučljivo konzumirati:
Cjelovite žitarice i proizvodi od istih (integralna peciva, hljeb, tjestenina, riža).
Limun, narandža, mandarina, grejp, jabuke, kruške, banane, nar, kivi.
Kupus (svježi i kiseli), špinat, paprika,karfiol, zelena salata, kelj, hren, mrkve, patlidžan, brokula, gljive.
Fermentirani mliječni proizvodi poput jogurta i kefira, mliječni i sirni namazi sa niskim udjelom mliječne masti, posni sirevi.
Preporučljivo je jesti pileće i pureće meso bez kožice, krtu govedinu i teletinu.
Potrebno je uzimati orašaste plodove poput oraha, badema, lješnjaka.
Nemojte zaboraviti uzimati što više supe, čorpe, domaćih čajeva.