navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ukusno i zdravo

Najbolji recept za tradicionalnu štrudlu od jabuka

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 16.10.2024. u 16:46
get url
text
FOTO: Screenshot/Youtube - Recepttura
Štrudla od jabuka vječiti je klasik u svakoj kuhinji, a ovaj recept će zadovoljiti sve ljubitelje jednostavnih, a ukusnih poslastica.
Bilo da je poslužujete uz čaj ili kafu, štrudla od jabuka uvijek je pravi izbor.
Sastojci
3 jaja
1,5 čaša šećera
2 čaše jogurta
1 čaša ulja
1,5 čaša griza
1 prašak za pecivo
1 kg narendanih jabuka
1 kašika cimeta
1 vanilin šećer
500 g kupovnih kora za savijaču
Priprema
U zdjelu stavite jaja, šećer i vanilin šećer i mutite sve dok ne postane pjenasto, a potom dodajte jogurt i ulje. Kad se sve sjedini dodajte griz i prašak za pecivo i još malo miksajte.
U međuvremenu jabuke očistite i, ovisno o željama, narendajte ili narežite na kockice pa pospite cimetom i vanilin šećerom. Izvadite prvu koru i premažite je nadjevom od jogurta i griza, na nju stavite drugu koru i još jednom premažite istim nadjevom, a potom na treću rasporedite jabuke sa cimetom.
Smotajte u savijaču i ponavljajte postupak s preostalim korama. Par kašika nadjeva ostavite kako bi, prije pečenja, mogli premazati štrudle. Posložite ih jednu do druge na nauljeni lim za pečenje ili stavite na papir za pečenje, premažite nadjevom i pecite na 180 stepeni 30 do 40 minuta.
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO