navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Recept

Skuhajte kukuruz na ovaj način, bit će sočan i mekan

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 15.08.2024. u 16:47
get url
text
Vjerovatno su mnogi od vas doživjeli razočarenje jer kukuruz kuhan kući nije mekan i ukusan kao onaj kupovni. Umjesto da svaki zalogaj bude užitak, pretvara se u mučenje sa tvrdim zrnjem.
Vrijeme je da promijenite način na koji ga kuhate. Umjesto u vodi, pokušajte ga skuhati u smjesi vode, mlijeka i putera. Skuhat će se puno brže, mogao bi biti gotov već za 15-ak minuta, a mješavina ovih sastojaka osigurat će mu zadivljujuću mekoću i pun, raskošan okus.
Tajna ove tehnike je u mlijeku koje omekšava opne zrna i pomaže prirodnoj slatkoći kukuruza da dođe do izražaja.
Sastojci:
2- 2,5 l vode
240 ml mlijeka
100 g putera
6 kukuruza
so
Priprema:
Kukuruz očistite od lišća i kukuruzne svile pa ga operite. U veći lonac stavite vodu, mlijeko i puter. Zakuhajte, a kad uzavre smanjite vatru na laganu i dodajte kukuruz. Kuhajte kukuruz desetak minuta ili dok ne omekša.
Izvadite kukuruz, posolite ga i poslužite, a po želji mu možete dodati još malo putera.
POVEZANO