navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nije svejedno

Stavljate li jaja u vodu odmah ili kada voda počne da ključa?

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 06.06.2024. u 16:03
get url
text
Mary Frances Kennedy Fisher američka je kulinarska stručnjakinja iz Amerike, a koja je prije smrti napisala knjige u kojima je davala značajne savjete o kulinarstvu.
Pored mnogobrojnih trikova o načinu pripremanja hrane, ona je i otkrila dvije najbolje metode za savršeno skuhana jaja koje garantuju da će žumance biti potpuno skuhano, ali i mehko.
Prvi način je možda i najlakši, samo je bitno da pratite redom korake. Dakle, prvo je potrebno da jaja prelijete hladnom vodom, a tek onda da ih stavite u kipuću. Ringla treba da bude uključena na srednju jačinu, a jaja slobodno možete da ostavite koliko god želite. Iako mislite da je ovaj proces kuhanja duži, budite uvjereni da će se skuhati jednako brzo kao i kada voda ključa.
Druga tehnika podrazumijeva da u šerpu sipate hladnu vodu, uronite jaja, a potom vodu brzo zagrijete. Čim provri, jaja su kuhana!
Njene metode su pobrojale mnoge pohvale, a ljudi koji su ih isprobali kažu da jaja zaista jesu najukusnija kada se skuhaju na spomenute načine.
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO