navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sedmica turske kuhinje

U Sarajevu predstavljena tradicionalna jela egejske regije

Sedmica turske kuhinje se održava inicijativom Emine Erdogan, supruge turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, a danas je upriličena na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

AUTOR: Anadolija
Objavljeno: 21.05.2024. u 20:19
get url
text
Profesori su održali predavanja učenicima
Profesori su održali predavanja učenicima
Tradicionalna jela egejske regije predstavljena su danas u Sarajevu povodom Sedmice turske kuhinje koja se treći put održava pod pokroviteljstvom Predsjedništva Republike Turske i pod koordinacijom Ministarstva kulture i turizma te zemlje, javlja Anadolija.
Sedmica turske kuhinje se održava inicijativom Emine Erdogan, supruge turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, a danas je upriličena na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) u organizaciji Ambasade Republike Turske.
FOTO: ANADOLIJA
Profesori sa Odsjeka za gastronomiju i kulinarstvo sa Univerziteta islamskih nauka i tehnologije u Gaziantepu Erol Taskin i Ibrahim Cekic održali su predavanje učenicima koji pohađaju gastronomiju u srednjim stručnim školama u Sarajevu.
Ahmet Atabas, savjetnik za kulturu i turizam Ambasade Turske u Sarajevu, rekao je novinarima da je 20-ak učenika srednjih stručnih škola imalo priliku kuhati jela Egejskog regiona po recepturi Taskina i Cekica.
- Ovom studijom pokušavamo da upoznamo učenike sa turskom kuhinjom. Očekujemo da studenti predstave ukuse turske kuhinje, a posebno egejske kuhinje, na njihovom repertoaru u budućim profesionalnim životima - rekao je Atabas.
POVEZANO