navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Treneri savjetuju

Kako zategnuti ruke i oblikovati nadlaktice

Želite imati lijepo oblikovane ruke i zategnute nadlaktice. Osim pravilne prehrane za to su vam itekako potrebne i određene vježbe.

Objavljeno: 10.02.2023. u 19:17
get url
text

Prema riječima trenera, svakodnevna vježba, barem 15 minuta sa tegovima je idealna, a ako nemate tegove pomoći će i dvije flaše vode.

Prilikom izvođenja vježbi treba paziti na držanje - učvrstite tijelo, posebno trup i trbuh, a leđa moraju biti ravna. Također je važno pravilno disati, a vježbu raditi polako i kontrolirano.

Najčešći problem kod žena predstavlja opuštena stražnja strana nadlaktice koju ćete postepeno učvrstiti vježbama za triceps. U tu svrhu mogu vam pomoći i "obrnuti sklekovi", vježba za koju vam je od rekvizita dovoljan samo krevet.

Pri vježbanju ruku nemojte zanemariti ni ramena. Uzmite tegove koje ćete najprije podići do nivoa očiju, a potom ih spustite u početni položaj i nakon toga podignite u stranu (lateralno). Pokrete ponovite deset puta u četiri serije.

Glavni mišići na rukama uključuju biceps, triceps i deltoide. Morate izvoditi vježbe otpora za svaku od tih skupina mišića da biste dobili tonus kakav želite i najučinkovitije oblikovali svoje ruke.