navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Birajte po osjećaju

Matura: Donosimo inspiraciju za frizure

AUTOR: Faktor/Bonjour
Objavljeno: 17.05.2024. u 10:20
get url
text
FOTO: Instagram/Leyla Hayauri
Vrijeme je maturskih večeri, a haljinu, odijelo ili suknju uz majicu, košuljicu ili blejzer... važno je da prati friizura koja vam neće stvarati opterećenje.
Jer, najljepše ste u onome u čemu se osjećate udobno! Frizura će, nema sumnje,  cjelokupnom maturskom looku dati finalni pečat.
Pored toga što svoju uobičajenu frizuru na jednostavan način možete osvježiti dodavanjem različitih dodataka za kosu, ne zaboravite i na odlične dopune stilu poput šljokica.
Klasične elegantne punđe, sleek bun i valovi su očekivan izbor za većinu kada je riječ o ovakvim prigodama, a uz to su ovakve frizure i pun pogodak. No, ono na šta trebate misliti su haljine. Neka frizura, baš poput makeupa, prati stil haljine tako što će pomoći da naglasite najbolje dijelove.
Podignuta kosa
Ako nosite haljinu sa otkrivenim ramenima ili leđima onda je podignuta kosa najbolji izbor i stil koji će istaknuti svu eleganciju haljine.
Glamurozni valovi
Ako želite izgledati kao da ste upravo stigli s crvenog tepiha, glamurozni valovi su pravi izbor za vas. Ova klasična frizura dodaje dozu elegancije i ženstvenosti svakom izgledu, a u odnosu na to koju veličinu lokni odaberete lako ćete je prilagoditi skoro svakom stilu haljine.
Razigrane punđe
Kao odgovor na zalizanu kosu dovedenu do savršenstva stiže elegantni, a opet messy bun. Ovu frizuru kreirajte nakon blagog uvijanja kose i pustite nekoliko pramenova da uokvire lice.
Elegantni bob
Ako ste uskočile na trend bob frizuru i skratile kosu, onda je old money bob jedna od onih frizura koje će odlično izgledati i doprinijeti eleganaciji.
Nezavisno o tome koju frizuru odaberete za svoju maturu, važno je osjećati se udobno i samopouzdano u svojoj koži. Nekoliko dana ranije eksperimentišite s različitim stilovima i pronađite ono što čini da se osjećate najljepše.
POVEZANO