navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Italija

Beskućnik dobio 37.000 eura na lotu: Htio je podići novac, ali nije imao dokumente

Beskućniku iz Italije, starijem muškarcu koji je prošli mjesec osvojio 37.000 eura na lutriji, ali nije mogao podići novac jer je imao zastarjele dokumente, na kraju su priskočile vlasti koje su mu omogućile da dođe do novca, objavili su mediji u toj zemlji.

Objavljeno: 28.11.2023. u 18:28
get url
text

Gianluigi, poznatiji pod nadimkom Cassano, isprva nije mogao podići novac jer nije imao zdravstvenu knjižicu, a porezni broj mu je istekao. Nije imao ni druge dokumente kako bi dokazao svoj identitet i primio na račun novac.

Nakon mjesec dana birokratskih komplikacija, dužnosnici su ovih dana ipak rekli da Cassano može podići novac.

- Za podizanje novca potrebni su dokumenti, ali ja ih nemam. Imam samo stari porezni broj koji je nevažeći - rekao je Gianluigi i dodao da će sam raspolagati osvojenim novcem te da i dalje želi ostati "nevidljiv".

Cassano je 24. oktobra osvojio premiju na lutriji četiri plus jedan, plativši listić od jedan i po euro, piše notizie.tiscali.it.

Rodom je iz Apulije.

Oni koji ga poznaju u njegovom rodnom gradu Senigallia, ljetovalištu u pokrajini Marche, dali su mu nadimak Cassano po bivšem napadaču Rome i Italije Antoniju Cassanu, koji je rođen u gradu Bariju.

Priča o njegovoj sreći dospjela je na naslovnice italijanskih i evropskih novina i portala.