navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Svijet dizajna

Kreacije Emine Hadžić nosile su Mila Kunis, Cameron Diaz, sada se bavi enterijerima: Stanovi koje uređujem su vizualne priče

U dinamičnom svijetu dizajna enterijera bosanskohercegovačka dizajnerica Emina Hadžić, istakla se kao traženi talent, privlačeći pažnju velikih korporacija koje žele pojedince koji nude nešto drugačije.

Objavljeno: 08.01.2024. u 22:46
get url
text

Eminina stručnost u ovoj oblasti nije slučajna. Plod je dugogodišnjeg rada i edukacije.

Poznata po istančanom ukusu i originalnosti mlada Bosanka godinama gradi uspješnu karijeru širom svijeta, od Hollywooda do Londona.

 Čarolija uspjeha 

Kad je s modom dotakla sam tron, jer su njene modele nosile slavne ličnosti poput glumica Cameron Diaz ili Mile Kunis, danas jednako uspješno radi u oblasti dizajna enterijera. Prepoznatljiva je po inovativnom pristupu u dizajnu enterijera te rješenjima koja ostavljaju bez daha.

Njena kreativnost i odgovornost te predanost poslu donijeli su joj ugled spajajući modernu estetiku s vječnom elegancijom.

- Mislim da je ključ uspjeha u sposobnosti transformacije prostora u zavodljive ambijente. To me izdvaja od konkurencije. Stambene jedinice koje uređujem su vizualne priče. Omogućavaju potencijalnim kupcima da zaista zamisle svoj način života u budućnosti u prostoru koji obilaze.Ono što ih privlači je moj pečat prepoznatljivosti i estetike - govori Emina.

 

Na pitanje, kako izgleda jedan njen radni dan, odgovara "da ga počinje pregledom projektnih planova, sastancima s klijentima kako bih dobila što više informacija o njihovim željama i potrebama, te izradom koncepta dizajna".

- Puno vremena provodim u nabaci materijala i namještaja, koordinaciji sa izvođačima i praćenju radova na projekima. Često posjećujem prostore, prisustvujem sastancima s dobavljačima i radim na prezentacijama dizajna.

Moda i dizajn enterijera usko su, kaže, povezani i to na nekoliko načina.

- Slijede trendove boja i stilske preferencije. Ono što je popularno u odjevnoj modi, često utječe na boje i uzorke koji se koriste u dizajnu enterijera.

Moć transformacije

Eminu posebno cijene zbog sposobnosti da osmisli inovativne koncepte s dizajnom koji traje.

- Treba biti pažljiv prema svakom elementu - od palete boja do rasporeda namještaja, sve u cilju koherentnih i vizualno impresivnih stanova, koji ostavljaju dojam na potencijalne kupce. Tu je važna prilagodljivost raznim stilovima bilo da je riječ o modernom gradskom stanu ili prostranom predgrađu. Važno je istaći jedinstvenost. Kao i u modi, možda presudna stvar je odnos sa klijentom te zajednička vizija. Tako i nastaju stanovi koje prezentiramo sa zajedničkim zadovoljstvom jer ispunjavaju sve ciljeve.

Saradnja između Emine i velikih investitora širom Evrope utjecala je i na tržište nekretnina jer njen potpis privlači pažnju kupaca.

- Mislim da je za uspjeh u oblasti dizajna izuzetno važna vizija te sposobnost nadogradnje uz stalni rast i učenje. Moć transformacije je ono što će u narednom periodu biti najcjenjenije kod dizajnera enterijera, kazala nam je na kraju razgovora Emina Hadžić.