navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pastirka i učenica

Ljubav prema životinjama: "Turska Heidi" poslije škole čuva ovce i koze

Hamdu Sena Bilgin, djevojka poznata na društvenom mrežama kao "Turska Heidi", provodi vrijeme kao pastirka nakon škole u selu Yagcilar u turskom Rizeu.

Objavljeno: 03.02.2024. u 14:55
get url
text

Bilgin ustaje veoma rano kako bi pomogla porodici tako što brine o oko 150 krava, ovaca i koza.

Cilj ove 18-godišnje djevojke je da studira poljoprivredno inženjerstvo, a san joj je da postane buduća turska ministrica poljoprivrede.

Bilgin je u razgovoru za Anadolu kazala da je ovaj način života čini veoma sretnom i zadovoljnom.

- Zaljubljenik sam u prirodu i poljoprivredu. Ja sam pastirka i učenica. Ne znam kakvi će biti uvjeti ali imam velike ciljeve. Prije svega, planiram da studiram i postanem inženjerka poljoprivrede. Nakon što postanem inženjerka poljoprivrede želim kasnije postati ministrica poljoprivrede i donijeti inovacije u oblasti poljoprivrede u svoju zemlju - rekla je ova ambiciozna djevojka.

{$galerijaFotografija}

Kako je kazala, briga o životinjama je jednostavno njen način života.

- Vikendom i tokom ljetnih praznika sam stalno sa životinjama. Volim biti pastirka. Pokušavam da ubijedim mlade ljude da zavole pastirstvo, posebno preko mog naloga na društvenim mrežama - ispričala je.

Istakla je da se budi u šest sati kako bi se brinula o životinjama, a da nakon doručka pomože porodici u poslovima na selu.

Kako je kazala, nikada ne osjeća umor ili dosadu jer je stalno aktivna i voli poslove na selu.

- Čovjek koji voli svoj posao nikada ne osjeća umor. Naravno, biti pastir je teško zanimanje, ali kada vidiš kako te životinje vole, taj umor preraste u mir i zadovoljstvo - poručuje ova djevojka.

"Turska Heidi" poslije škole čuva ovce i koze, 03.02.2024.
1 od 8
left-arrowright-arrow