navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Život

Muž je ostavio jer je završila u kolicima, a onda se zaljubila u trenera i prohodala

Riona Kelly iz Yorkshirea ostala je paralizirana nakon što je pretrpjela moždani udar. Ljekar joj je tada rekao da možda više nikada neće hodati, a njen suprug, s kojim je bila u braku 14 godina, zbog toga ju je ostavio samo pet dana nakon saznanja.

Objavljeno: 09.09.2021. u 07:50
get url
text

Za britanski "The Sun" Riona je ispričala da joj se bilo teško naviknuti na život u kolicima, naročito bez supruga, s kojim ima četvero djece.

- Nakon što me suprug ostavio u bolnici, moja prijateljica Sara bila mi je kao član porodice. Brinula se o mojoj djeci i svi su me podržavali tokom oporavka. U to mi je vrijeme muž bio najpotrebniji. Gledajući unazad, bila sam jadna u braku, ali suprug i ja zajedno smo izgradili život i imali smo zajedničke odgovornosti - rekla je Riona i priznala kako je mrzila samu sebe zbog stanja u kojem se nalazi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Riona Kelly (@rionakelly_offical)

Išla je na svakodnevne višesatne terapije te je nakon nekog vremena napokon uspjela napraviti prve korake.

- Prvi put kad sam izašla na ulicu u invalidskim kolicima, mislila sam da me svi gledaju. Da mi je neko dao izbor, okončala bih svoj život, nisam htjela živjeti. Vukla sam se, nisam imala osjećaj u nogama, ali nije me bilo briga. Hodala sam i to je jedino bilo važno. Ojačala sam i nakon četiri mjeseca u bolnici dopustili su mi da idem kući. Bila sam odlučna i činila sam sve radi svoje djece -  ispričala je Riona.

Tokom terapija upoznala je ličnog trenera Keitha Masona, u kojeg se zaljubila. Uz njegovu pomoć uspjela je prohodati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Riona Kelly (@rionakelly_offical)

- Sada idem u teretanu, a uz Keithovu pomoć jača sam nego ikad. Zajedno smo već 11 mjeseci, djeca su ga u potpunosti prihvatila i konačno osjećam da živim život kakav zaslužujem - rekla je Riona.

Njen bivši suprug za strane medije rekao je kako je razvod želio već puno prije njene nesreće.