navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Više od WhatsAppa

Najplaćeniji youtuber na svijetu otkrio: "Moja kompanija vrijedi između 10 i 20 milijardi dolara"

MrBeast, pravog imena Jimmy Donaldson, svojim viralnim videima i ekstravagantnim darivanjima postao je prava YouTube senzacija, a najplaćeniji youtuber na svijetu u razgovoru na Financianu - kanalu posvećenom poslu, finansijama, ulaganjima i ličnom razvoju, otkrio je približnu vrijednost njegovih kompanija koja se broji u milijardama.

Objavljeno: 12.02.2023. u 17:55
get url
text

Youtuber je u intervjuu otkrio kako je jednom prilikom dobio "ludu ponudu" od milijardu dolara za njegov kanal i kompanije koje ga okružuju.

Voditelji su ga zatim upitali: "Koji je tvoj broj sada?", uz malo oklijevanja, MrBeast im je odgovorio: "Vjerovatno oko 10 ili 20 milijardi dolara."

Dok se razgovor bližio kraju, jedan od voditelja napravio je zanimljivo poređenje između vrijednosti njegove kompanije i druge velike kompanije u svijetu.

"Znaš što je ludo? Vrijediš više od WhatsAppa", rekao mu je, piše Unilad.com.

Prema Business of Apps, komunikacijska aplikacija ima više od dvije milijarde korisnika i generirala je 906 miliona dolara u prošloj godini.

No ta brojka ostaje u sjeni u poređenju s kompanijom koju je MrBeast sam procijenio da vrijedi do 20 milijardi dolara.

Kompanije koje je ovaj 24-godišnjak pokrenuo pretvorile su se u online carstvo otkako je prvi put došao na scenu 2012. godine i kreirao potpuno novi žanr sadržaja na toj platformi.

Kolika je njegova popularnost govori i činjenica koju je prošle sedmice otkrio na Twitteru, objavivši nevjerovatan podatak:

"Naš YouTube kanal dosegao je 616.000.000 različitih ljudi u posljednjih 90 dana, a to je gotovo 10 posto cijelog svijeta."