navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sačuvat će svježinu

Ovako skladišten crveni i bijeli luk može trajati do pet mjeseci bez problema

Stručnjaci su otkrili male tajne za produženje njegove svježine

AUTOR: Jutarnji.hr/Faktor
Objavljeno: 20.06.2024. u 21:08
get url
text
Od umaka do temeljca, gotovo da nema jela bez luka. Ne čudi stoga što se može pronaći u gotovo svakom kućanstvu, no zbog nepravilnog skladištenja brzo se kvari i ljudi ga često bacaju.
Stručnjaci su otkrili male tajne za produženje njegove svježine.
No, ako na primjer crveni i bijeli luk ne uskladištite kako treba, mogu izgubiti svježinu i početi prerano truliti. Ipak, govore stručnjaci, postoji dobro mjesto gdje ih možete staviti i gdje će i do nekoliko mjeseci ostati svježi i neće truliti.
-Mnogi drže luk u frižideru, pogotovo sada u ljetnim mjesecima, ali to je pogreška - upozoravaju stručnjaci i otkrivaju kako je frižider zapravo najgore mjesto gdje možete držati i čuvati luk.
- Na taj će način crveni i bijeli luk biti više izloženi vlazi i hladnoći, što će škrob u luku pretvoriti u šećer i tako on može postati mekan i pokvaren. Također, bijeli luk u frižideru može početi nicati, što će dovesti do toga da će biti neukusan - tvrdi stručnjakinja za kulinarstvo voća i povrća Adi Myrdal Miller koja kaže kako je najbolje mjesto za skladištenje luka neko suho, u kuhinji, pored ladice, prenosi Jutarnji hr.
POVEZANO