navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dobri ljudi

Priča o Bosni: Ornela Vištica dožvjela nezgodu na putu za Žepče, pomogli joj Meho, Dragan i Pajo

Mostarska glumica s adresom u Zagrebu, Ornela Vištica, sa svojim Facebook prijateljima podijelila je situaciju koja joj se dogodila na putu iz Zagreba prema Žepču.

Objavljeno: 04.06.2023. u 22:00
get url
text

- Ispričati ću vam priču o Bosni, koju sam jučer zajedno s prijateljicama doživjela - započela je Vištica.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti: 

"Naime krenula sam autom iz Zagreba u Žepče, zbog predstave, zajedno s dvije prijateljice koje su mi odlučile praviti društvo i prvi put posjetiti Žepče.
Nakon 45 minuta od graničnog prelaza, osjetile smo udarac ispod auta na autocesti za vrijeme vožnje. Pomislile smo kako se radi o puknutoj gumi i zaustavila sam auto na zaustavnoj traci. Ubrzo smo pronašle pravu kornjaču ispod auta kod lijeve prednje gume. Nakon što smo je izvukle vani, pokušale smo ponovno pokrenuti auto, no zvuk nije bio najsjajniji.

Automobil koji se prvi zaustavio ispred nas na zaustavnoj traci bio je kombi iz kojeg su izašla dva tipa. Iskreno kad sam ih vidjela pomislila sam ko su oni? I koliko je sigurno razgovarati s njima? Zatim se zaustavio drugi automobil iza nas, a uskoro smo saznali imena: Meho, Pajo, Dragan koji su pokušavali osposobiti akumulator od auta.

Nažalost nismo uspjeli. Minute su curile, a ja sam razmišljala hoću li i kako stići na predstavu u Žepče?! Blaža je ostala uz auto čekati šlep službu, a Mila je krenula sa mnom u Mehin kombi. Meho i Pajo su dali sve od sebe da stignemo na predstavu. Vozili smo se preko Doboja, Mila je sjedila na nekom impro kotaču i 6min do 20sati smo stigli ispred dvorane. Blaža je više od sat čekala šlep i dostavili su joj hranu i vodu. Voda me podsjetila, na ruke jedne godine u jednom kampu kojima je bila potrebna tada samo voda.

Meho kaže kako je ljudski život najvažniji. "Polako, usporite…"

Teško je opisati količinu straha, zabrinutosti, "stavljanja života u torbu", brige, želje i utrke s vremenom. Šta je vrijeme?! I koliko danas lov vremena, zbog odgovornosti pred ljudima može ugroziti ljudske živote?! Jučer u Bosni su ljudi iz Tešnja učinili veliku stvar, omogućili da se predstava izvede i ono najvažnije pomogli da tri žene žive i sigurne stignu nazad u Zagreb. Kornjača je ostala tamo negdje kod zaustavne trake, a mi smo sretne jer se tamo na više od sat zaustavilo vrijeme, zaustavilo se i mi smo upoznali divne ljude. Meho, Pajo, Dragane, Darko, Predrag… Hvala Vam".