navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vrijedne su divljenja

U čemu je tajna: Šest životnih savjeta koje Francuskinje slijede

Nepretenciozna elegancija Francuskinja i njihov odnos prema svemu vrijedni su divljenja i inspiracije.

Objavljeno: 27.02.2022. u 21:35
get url
text

Od legendarnih ikona stila do svakodnevnih žena, Francuskinje se brinu o sebi kako bi poboljšale svoje zdravlje, kako bi izgledale i osjećale se lijepo.

U nastavku otkrijte kako Francuskinje brinu o sebi:

Ne brinu za mišljenje drugih

Zvuči lako, ali u praksi nije. No, jedna od prvih stvari koje trebate uraditi za sebe jeste da prestanete brinuti o tome - šta drugi misle. Francuskinje ne dozvoljavaju da emocije, poput nesigurnosti i neizvjesnosti, utječu na njihov način života i svakodnevni život.

Prirodne su

Francuskinje nikada nisu pretjerano našminkane. One naglašavaju svoje karakteristike i preferiraju jednostavnost. Isto važi i za njihovu kosu. Izbjegavaju pretjerivanja, ali su uvijek negovane. Francuskinje "grle" svoje bore i vjeruju da je važno osjećati se prijatno u svojoj koži. Dobar ruž i prepoznatljiv miris dovoljni su.

Njega kože na prvom je mjestu

Dobra njega kože puno je bolja od skrivanja iza maske od šminke.

Savjet: prije nego što počnete mijenjati svoje proizvode i beauty rutine, trebate dobro pogledati kako postupate sa svojim tijelom jer to se neizbrisivo odražava na kvalitet vaše kože.

Razmislite o navikama koje mogu utjecati na vašu kožu – poput prehrane, putovanja, a zatim primijenite svoje omiljene preparate.

Rade ono što ih čini sretnim

Ako vam se sviđa, onda je to dobro za vas. Ova teorija odnosi se na ljepotu, zdravlje, vježbanje i odnose. Teško da ćete vidjeti Francuskinju kako diže tegove u teretani. Više će voljeti da prošeta i uživa u prelijepom pejzažu i svježem zraku.

Uživaju u hrani bez kajanja

Francuskinje ne broje kalorije. Njihov pristup hrani je jednostavan - dobro jedu.

Ne jedu dok žure na posao, provode vrijeme i sjede za stolom sa porodicom i voljenima. Možda imamo utisak da Francuskinje stalno jedu kroasane i piju kafu, ali to nije sasvim tačno.

Naglasak stavljaju na hranu sa dobrim mastima, vlaknima, ribu i manje konzumiraju mliječne proizvode i meso. Ali također, dozvoljavaju sebi deserte i rijetko se prdržavaju rigoroznih dijeta.

Izgledaju lijepo jer se tako i osjećaju

Definirajte ljepotu na svoj način: imate pravo na rutinu ljepote koja vama pomaže da lijepo izgledate i osjećate se lijepo. Za ljepotu postoji puno više od onoga što je u trendu i ne postoji jedan način ili pravi način da budete lijepi, a način na koji se osjećate, bez obzira na godine, još je važniji od toga kako izgledate.

To znači da morate odvojiti vrijeme za sebe i uraditi ono što vas čini sretnim. Uživajte u toploj kupci svake večeri, nosite crveni ruž čak i na pregledu kod ljekara.

Male stvari učinit puno za vaše samopouzdanje i dobro raspoloženje.