navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
U 21 sat

BIR TV od večeras počinje premijerno emitiranje serije Veličanstveno stoljeće - Sultanija Kosem

BIR TV od večeras u 21 sat počinje premijerno emitiranje historijskog turskog spektakla, serije Veličanstveno stoljeće - Sultanija Kosem.

Objavljeno: 13.02.2023. u 12:59
get url
text

Kao i sam naziv serije, ovo je priča o hrabrosti i utjelovljenju moćne političarke, državnice, majke i žene koja je ispred svih ostala upamćena u osmanskoj historiji.

Sultanija Kosem bila je jedna od najmoćnijih žena u historiji Osmanskog carstva. Bila je bošnjačkog porijekla a pretpostavku o tome pojačava činjenica da ju je iz Bosne u Istanbul poslao bosanski beglerbeg i da su u vrijeme njene najveće moći ključne uloge u Carstvu obavljali upravo ljudi bošnjačkog porijekla.

Dosadašnja TV kritika ocijenila je da je serija "Kosem" dostojni nastavak, podjednako uzbudljiv kao "Sulejman Veličanstveni" te da na najbolji način nastavlja priču o Osmanskom carstvu. Serija je prikazana u 39 zemalja svijeta te će na BIR TV zaokružiti broj od 40 država, u kojima se mogla i može pratiti ova međunarodna uspješnica, predstavljena po prvi put na festivalu u Kanu, a službenu televizijsku premijeru imala je na Star TV te Foxu, u svojoj drugoj sezoni.

{$galerijaFotografija}

"Veličanstveno Stoljeće" još je jedna fascinantna dramska serija, koja u najboljoj tradiciji prethodne serije, velikog hita, povijesne dramske serije "Sulejman Veličanstveni", dostojno nastavlja priču o Osmanskom carstvu donoseći događaje trideset sedam godina nakon smrti velikog vladara, u vrijeme kada započinje priča o Sultaniji Kosem, djevojci koja je dovedena u saraj sultanu Ahmedu, da bi kasnije postala najmoćnija vladarica Osmanskog Carstva.

Dodatni kvalitet i zagarantovan uspjeh ovoj historijskoj dramskoj seriji donijela je i sjajna glumačka ekipa, koju smo imali priliku upoznati u niz turskih uspješnih televizijskih projekata.

Veličanstveno Stoljeće: Kosem će vas sigurno oduševiti uzbudljivom radnjom u kojoj dominiraju borba za vlast, sjajni historijski detalji, dvorske intrige...

Premijera je večeras na BIR TV u 21 sati, a na rasporedu će biti svakog radnog dana.

KOSEM FOTO 1.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow