navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Treća noć SFF-a

Crveni tepih ispred Narodnog pozorišta: Zvijezda večeri Mads Mikkelsen

Treća noć 28. izdanja Sarajevo Film Festivala počela je dočekom gostiju ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Objavljeno: 14.08.2022. u 18:54
get url
text

Zvijezda večeri je slavni danski glumac Mads Mikkelsen kojem će biti dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva.

- Bio sam jako iznenađen koliko je ljudi ovdje. Ova nagrada je fantastična, sjajna nagrada. Mnogo mi znači. Možda gluma nije bila moj posao iz snova, ali sam puno različitih likova utjelovio. Prije nego što sam uplovio u glumačke vode bio sam plesač i ne nedostaje mi to uopće. Jako sam uzbuđen zbog ove nagrade, ali zbog pandemije nisam mogao ranije doći, i fantastično je da sam sada tu - kazao je Mikkelsen, dodajući da je u Sarajevu probao ćevape što mu je sjajno jer, kako je rekao, takve hrane nema u Danskoj te da moraju otvoriti takav restoran.

{$galerijaFotografija}

Crvenim tepihom prošli su još i: Adnan Šaran, frontmen benda "Skroz" i glavni lik dokumentarnog filma "Skroz Sarajevo", Dino Šaran, Marta Popivoda iz žirija dokumentarnog filma. 

Ispred Narodnog pozorišta večeras je prodefilirala ekipa dokumentarca "Skroz Sarajevo", reditelja Nenada Đurića, koja govori o sarajevskom bendu "Skroz", koji će biti prikazan u okviru programa Summer Screen. 

- Film otkriva sve stvari o grupi "Skroz", o mom bratu Adnanu. Ja sam dao izjavu kao brat, govorio sam o bendu i iznio sam svoje neke osjećaje. Muzika je bit svega - kazao je Dino Šaran, brat Adnana Šarana.

_DSC1452.JPG
1 od 16
left-arrowright-arrow