navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pjevač

Halid Bešlić uživa u izolaciji: Smršao sam, Sejda mi kuha zdravo, i vozim kućni bicikl

Moja Sejda je ovisna o kulinarskim emisijama. Gleda ih sve, zapisuje recepte, a sad, kad sam stalno kući, kuha sve što misli da bi mi se moglo svidjeti. Jedemo zdravo, tanjiri su puni povrća, pa sam smršao četiri kilograma, kaže Halid Bešlić (66).

Objavljeno: 03.04.2020. u 11:16
get url
text
Halid Bešlić

Halid je zadovoljan što mrša po "Sejdinim receptima". Kaže da mu je kod kuće toliko dobro da ne želi ni da izlazi. Pjevač je sam sebe stavio u samoizolaciju jer je prije nego nas je zahvatio koronavirus, bio u Njemačkoj. Nakon tih 14 dana, opet je sam produžio boravak kod kuće.

– Svidjelo mi se, paše mi biti doma. Ne izlazim nigdje, ne moram nigdje. U ovim godinama nema mi se gdje žuriti. Čitam, puno spavam, rješavam križaljke, čitam novine, telefoniram, navečer gledam filmove. Sve lagano – govori nam Bešlić.

Putovanja i koncerti mu ne nedostaju. Cijeli život putuje s nastupa na nastup. Ne smije, šali se, ni pomisliti koliko godina već tako živi. Ovaj prisilni odmor dobro mu je došao.

Čuju se sa sinom Dinom koji je sa porodicom u Njemačkoj. Unuci su, priča Halid, dobro. Sin i snaha jako paze na sebe i djecu, a kako im je stan blizu šume, cijela porodica svaki dan ide u šetnju. I onda snimke šalju Halidu i Sejdi. Jedva čeka da sve ovo prođe pa da ih odvede u dječiji parkić i tamo trči sa njima.

– Zato treba zadržati kondiciju. Imam kućni bicikl, vozim ga dva-tri puta dnevno, da razgibam mišiće jer i inače ne hodam. Trebam ostati u formi – priča Halid.