navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Progovorio o klanovima

Hrvatski pjevač Houdek: "Ilmu Karahmet ignoriraju kod nas zbog imena i jer je iz BiH"

Pjevač Jacques Houdek (39) često je u ulozi društvenog kritičara, a sada je opširan status na društvenoj mreži posvetio pjevačici Ilmi Karahmet (19), kojoj je bio mentor na muzičkom showu RTL Zvijezde na kojem je pobijedila.

Objavljeno: 09.06.2020. u 10:14
get url
text


Houdek tvrdi da klanovi u hrvatskoj muzici ignoriraju pjevačicu samo zato jer se zove Ilma Karahmet.

- Glas od kojeg vam se naježi svaka dlačica na tijelu. Emocija samo takva! Ipak, ne čujemo je u "hrvatskom" eteru, ne čitamo o njoj u "našim" medijima. Zašto, pitate se? Zato jer je draga i megatalentirana Ilma uglavnom (čast izuzecima!) stavljena na "ignore". I to, vjerujte mi, isključivo iz razloga jer se zove Ilma Karahmet i dolazi iz BiH. Djevojka je došla "kod nas" i legitimno pobijedila na "našem" talent showu. Nakon toga odmah je lansirala pjesmu "Podižem glas" koju sam samo za nju sa zadovoljstvom napisao. Pokušali smo svim srcem podržati ju - no politike u muzičkom svijetu rekle su - "ne" - tvrdi Houdek.

Pjevač dodaje kako je o klanovima u muzičkom svijetu već dosta pisao.

- Nema tu mjesta ni za "naše", ni za "tuđe" talente, već samo za njihove "cice mace". Lično, za mene nema naših i tuđih - za mene samo postoje talentirani i netalentirani. Pa zašto onda stalno neke prosjeke veličamo, a neke preočite i istinske talente ignoriramo? Nije Ilma jedina umjetnica iz BiH koju ignoriramo... ima ih još - Mayasar (jučer sam podijelio njenu novu pjesmu - gotovo da uopšte nema reakcija) pa prekrasna Dalal koja ima doista poseban alt, Marija Šestić koja sevdalinke pjeva tako da ti istovremeno stanu i pamet i srce... and the list goes on... and on... I naravno, nije ovdje riječ samo o BiH, problem je daleko širi, nažalost. Kriteriji su jako pali, a čini se da i dalje padaju - zaključio je Houdek.