navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Forbesova lista

Konačno je dočekao: Kanye West službeno postao milijarder

Reper Kanye West službeno je postao milijarder, zahvaljujući tenisicama koje nose njegovo ime, a osmišljene su u saradnji sa Adidasom.

Objavljeno: 25.04.2020. u 16:42
get url
text

Bogatstvo supruga Kim Kardashian procjenjuje se na oko 1,3 milijarde dolara, objavio je časopis Forbes, dodajući da je muzičar sada na njegovom popisu milijardera.

Tenisice Yeezy prodaju se često i za više od 200 dolara, i u SAD-u i drugdje u svijetu.

West (42) je sarađivao godinama s Nikeom, ali su saradnju prekinuli 2013, kada je ime dao Adidasu s kojim je prve tenisice lansirao 2015.

Forbes piše da ih je West godinama "pritiskao" da ga uvrste na svoj popis, ali su to oni odbijali zbog nedostatka dokaza.

Uz tenisice, ostatak Westovog bogatstva uglavnom je vezan uz nekretnine koje posjeduje.

West je drugi američki reper koji je ušao na Forbesov popis, nakon što je prošle godine to uspjelo Jay-Z-u.

U domu slavnog muzičara i njegove supruge Kim Kardashian vrijeme karantina odvija se dosta dinamično.

Djeca su preuzela gotovo svaki ugao njihovnog nemalog imanja.

- Dvoje prati nastavu online, a drugo dvoje su zaduženi za ludilo - otkrila je nedavno Kim Kardashian, dodajući da ako je ikad pomišljala na peto dijete, nakon karantina joj takvo šta sigurno više neće pasti na pamet.

Kako je za časopis People otkrio izvor blizak porodici, Kaney i Kim su podijelili brigu o djeci, pa se muzičar i biznismen u predahu od porodičnih obaveza zatvara u svoj ured, a nedavno je djecu odvezao na ogromno imanje koje je nedavno kupio u Wyomingu, kako bi i Kim dobila zasluženi predah.