navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ekscentrični milijarder

Njegov privatni život intrigira mnoge: Ovo su pravila koja moraju poštovati žene Elona Muska

Elon Musk važi za najpoznatijeg i najekscentričnijeg milijardera.

Objavljeno: 22.12.2022. u 19:21
get url
text

Njegov privatni život intrigira mnoge, pa se tako u svemu pominju i stroga pravila kojih se moraju držati žene kad su s njim u vezi, ako žele ostati s njim.

Na portalu Your Tango navedeno je koja su to pravila.

Bivše se moraju slagati

Elon Musk je bio u više veza, za sobom ima dva braka, devetero djece i dodatna drama mu ne treba. Zato mu je važno da se svi slažu i da mu ne stvaraju nikakve neprijatnosti.

Nakon razvoda od svoje prve žene Justine Wilson, Musk se oženio glumicom Talulah Riley. U intervjuu za Marie Claire 2010. godine Wilson je kazala da je poslala mail Talulah kao neku vrstu mirovne ponude, rekavši: "Radije bih živjela u francuskom filmu, u kojoj dvije žene postaju prijateljice i dijele različite filozofije".

Ne otkazujte svoje planove sa njim

Wilson je također rekla da Musk ne prihvata "ne" kao odgovor. Kada su oboje bili studenti na Queen's Univerzitetu u Ontariju u Kanadi, oni su se upoznali tako što ju je Musk pozvao na sladoled nakon što je tvrdio da ju je upoznao na zabavi na kojoj nikada nije bila.

- Rekla sam "da", ali onda sam ga oduvala porukom na vratima moje sobe. Nekoliko sati kasnije on se ljubazno pojavio preda mnom na fakultetu sa dva korneta sladoleda, smješkajući se.

Moraju se prilagoditi njegovom rasporedu

Musk je dugo bio najbogatiji čovjek na svijetu i, očekivano, vrlo je zauzet. Razlog zbog kog on i glumica Amber Herd nikada nisu zaista uspjeli da opstanu je što ona nije bila u stanju pratiti njegov raspored.

- Zabavljali su se nekoliko mjeseci, ali su sada oboje veoma zauzeti poslom. Bilo im je teško naći vremena da se vide - rekao je ranije izvor za People.

- Elon radi dan i noć. To je njegov život i on ga voli. On trenutno nije u poziciji da bude u vezi i zato je raskinuo s njom.

Posao i obaveze su također navodno razlog zašto su se on i pjevačica Grimes razišli - ona je zbog posla provodila puno vremena u Los Angelesu, dok je Musk okupiran kompanijama Tesla i SpaceX u Teksasu.

O nekim stvarima se jednostavno ne priča

Wilson i Musk su izgubili bebu 2002. godine od sindroma iznenadne smrti doječadi. Nakon toga Elon je svojoj supruzi jasno stavio do znanja da nikada ne želi pričati o tome i stalno je prekidao sve njene pokušaje da progovori na tu temu.

- Elon je jasno stavio do znanja da ne želi pričati o prvom sinu kojeg je izgubio. Nisam razumjela to, kao što on nije razumio zašto sam ja otvoreno tugovala jer je on to smatrao emocionalno manipulativnim - kazala je Wilson.

Ne zanimaju ga veze na jednu noć

U nekoliko navrata Elon je rekao medijima da ne voli neobavezno da se zabavlja i da izlazi samo zbog dugih veza ili u potrazi za srodnom dušom.

- Tražim dugoročnu vezu. Ne tražim vezu za jednu noć. Tražim ozbiljnog saputnika ili srodnu dušu, takve stvari – rekao je Musk za Rolling Stone.

Ignorišite medijske spekulacije

Elon je uvijek pod budnim okom medija koji bi da isprate svaki njegov potez i korak, a to se i te kako tiče i one s kojom je u ljubavi.

- Jednostavno nisam bila spremna na to. Nehajno odgovorite nekome nešto u tvitu, a onda to završi u vijestima na Fox News. To je veoma uznemirujuće - rekla je Grimes za Wall Street Journal.

Trošite novac koji vam da

Biti sa najbogatijim čovjekom na planeti ima finansijske prednosti. Elon svojim djevojkama daje sopstvene kreditne kartice i dozvoljava im da njima kupuju šta god žele. Wilson je tako otkrila da joj je jednom dao kreditnu karticu da kupi onoliko knjiga koliko je željela dok su se još zabavljali. Grimes je, međutim, odbila da uzme novac od Elona, rekavši da bi se osjećala krivom ako bi on preusmjerio sredstva od, primjera radi, vrlo bitnog projekta i Tesle na njen umjetnički projekat koji je u poređenju s tim, kako kaže, nevažan.

- Ne mogu da govorim ono što govorim i da vjerujem u ono u šta vjerujem, a zatim da uzmem novac od svog dečka - kazala je Grimes.

Ne voli spavati sam

U intervjuu za Rolling Stone iz 2017. godine Elon je otkrio da mrzi spavati sam.

- Ubija me odlazak na spavanje kad sam sam. Vrlo dobro znam kakav je osjećaj biti u velikoj praznoj kući, koraci odjekuju hodnikom, nikog nema i nikog na jastuku pored tebe - kazao je Elon Musk.

Njegov posao je na prvom mjestu

Ovo važi ne samo za njega već i za ljude uz njega.

- Tužno je kako ljubav može biti tako lijepa stvar, ali onda postane vrlo nezgodna stvar koja ti uništi karijeru - otkrila je Grimes u jednom intervjuu.

Budite dobri sa djecom

Poznati milijarder je otac devetero djece. Petero ima sa prvom ženom, sa Grimes dvoje, a blizance sa Shivon Zilis, direktoricom jedne od svojih kompanija. Prirodno, djevojka koja bi da ostane s njim u najmanju ruku mora imati razumijevanja za to što je on tata tolikoj djeci.

Voli plavuše

Iz nekog razloga čini se da Musk zaista voli plavuše.

- Kada sam prvi put upoznala Elona, nisam bila plavuša… Bez obzira na to kako sam izgledala, Elon me je tjerao da budem plavuša - kazala je njegova prva žena.

Stalno joj je govorio - prijeđi u platinasto, iako je ona odbijala.

I druga žena je ofarbala kosu u plavo, Amber Heard je poznata plavuša, a i Grimes je neko vrijeme farbala kosu u plavu prije nego što ju je obojila u više različitih boja.

I zaposleni u Tesli su jednom prilikom otkrili da je bio najsretniji kada je ona bila najbliža plavoj boji.