navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Trošili previše

Ove poznate ličnosti proglasile su bankrot

Često pozavidimo slavnim zvijezdama na bogatstvu i statusu koje imaju, ali u stvarnosti stvari izgledaju nešto drugačije.

Objavljeno: 07.03.2020. u 12:28
get url
text

Neplaćena alimentacija, nemaran odnos prema novcu, neplaćeni porezi, uživanje u skupocjenim stvarima, sve su to razlozi koji dovode slave u velike probleme. Neki od njih su upravo zbog toga morali proglasiti bankrot.

Među zvijezdama koja nije mogla da se nosi sa velikim troškovima bila je i Mariah Carey.

Ona je poznata kao diva koja je naviknuta na luksuz, a pjevačica je imala problema i sa tužbama zbog kojih je ostala bez novca.

Među tim tužbama su i optužbe za fizičko i seksualno zlostavljanje. Čak se govorilo kako je razlog njenog prekida sa milijarderom Jamesom Parkerom upravo ekstravagantan odnos prema trošenju novca.

Mike Tyson

Iako je zaradio preko 300 miliona dolara tokom proteklih godina, on je 2003. godine imao velike dugove, te je zbog 23 miliona dolara objavio bankrot.

50 Cent

Ovaj reper poznat je po više stvari, između ostalog po tome što je preživio napad kada su pucali u njega devet puta, kao i po njegovim pesmama kada je postao milioner.

Vodio je više biznisa i imao je uspješnu muzičku karijeru.

Međutim 2008. godine, njegove akcije su pale što ga je dovelo do finansijskih problema. Do 2015. godine bio je u dugu od 33 miliona dolara zbog neplaćene alimentacije, koji su ga naveli da proglasi bankrot naredne godine.

Lindsay Lohan

U jednom trenutku bila je jedna od najtraženijih zvijezda Hollywooda, sve dok nije počela da bude u centru pažnje zbog svojih problema sa alkoholom, drogom i zakonom.

Od 30 miliona dolara, na računu ove glumice, vrlo brzo se našlo svega nekoliko stotina hiljada.

Bila je na ivici bankrota kada se slikala za naslovnicu Playboja, da bi joj sljedeće godine američka poreska služba naplatila 240.000 dolara duga. Da nije bilo serije njenih gostovanja kod Oprah, za koje je Lohan dobila dva miliona dolara, ova glumica bi i dalje imala finansijske probleme.

Michael Jackson

Podaci govore da je u trenutku smrti 2009. godine bio u dugu od 400 miliona dolara. Navodi se da je dizao kredite koje nikada nije vraćao, a njegovim problemima nisu pomogle ni mnoge tužbe i parnice u koje je bio umiješan.