navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Muzičko takmičenje

Pjesma "Mama ŠČ" podijelila javnost: Let 3 prema anketama fanova jedan od favorita Eurosonga

Eurosong se bliži, Bosna i Hercegovina, ponovo neće imati predstavnika, a sve više država odabralo je svoje predstavnike za veliko natjecanje.

Objavljeno: 13.02.2023. u 22:50
get url
text

Ovih dana je na stranici Wiwibloggs.com osvanula anketa o najboljim pjesmama koje su dosad izašle. Stranica je specijalizirana za Eurosong i događaje vezane uz takmičenje.

Prema objavljenoj anketi, favorit za pobjedu ove godine je predstavnica Norveške Alessandra, koja će nastupati s pjesmom "Queen of Kings". Iako je na kladionicama na trećem mjestu, fanovi Eurosonga su je smjestili na prvo mjesto.

Iza nje se na drugom mjestu našla Španija s pjesmom Blance Palome "Eaea". Treće mjesto zauzela je Italija, koja je odabrala Marca Mengonija i pjesmu "Due vite".
Četvrto mjesto pripalo je Češkoj i njenoj predstavnici Vesni s pjesmom "My Sister's Crown". Na petom mjestu našla se Slovenija s pjesmom "Carpe Diem" benda Joker Out.
Predstavnici Hrvatske, riječki Let 3, našao se među prvih pet od 15 odabranih, s pjesmom "Mama ŠČ!".  Let 3 je prvo bio na šestom mjestu, zatim na drugom, a sada su na prvom.