navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Glumac bolestan

Porodica Brucea Willisa potvrdila: Imamo dijagnozu, ali vijest je bolna jer ne postoji lijek

Porodica Brucea Willisa objavila je da slavni glumac boluje od oblika demencije koji se naziva frontotemporalna demencija ili skraćeno FTD, piše CNN.

Objavljeno: 17.02.2023. u 09:09
get url
text

U izjavi objavljenoj u četvrtak, porodica slavnog glumca izjavila da je vijest "bolna, ali je olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu", piše CNN.

- Danas ne postoje lijekovi za ovu bolest, što se nadamo da će se promijeniti u godinama koje dolaze. Kako Bruceovo stanje napreduje, nadamo se da će se sva medijska pažnja usmjeriti na rasvjetljavanje ove bolesti koja zahtijeva daleko više svijesti i istraživanja - stoji u saopćenju porodice.

Willisova porodica, uključujući suprugu Emmu Heming Willis, bivšu suprugu Demi Moore i njegove kćerke, prvi put je otkrila njegovu dijagnozu afazije prošle godine.

Tada su kazali da Willis pati od zdravstvenog stanja koje utječe na njegove kognitivne sposobnosti i da će uzeti pauzu od glume.

Prema Klinici Mayo, frontotemporalna demencija je "grupni pojam za skupinu moždanih poremećaja koji prvenstveno pogađaju frontalne i temporalne režnjeve mozga".

Ta su područja mozga općenito povezana sa osobnošću, ponašanjem i jezikom.