navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bivši fudbaler

Sve zbog zdravstvenih problema: David Beckham otkrio da noći provodi čisteći kuću

Da se cijeli život bori s opsesivno-kompulzivnim poremećajem, do sada su tek rijetki znali, no zahvaljujući novoj Netflixovoj dokumentarnoj seriji o Davidu Beckhamu (47), sada će o svemu saznati cijeli svijet.

Objavljeno: 29.04.2023. u 08:47
get url
text

Bivši fudbaler otkrio je da zbog tog poremećaja, koji mu zagorčava život, provodi sate čisteći porodičnu kuću tokom noći.

Otkrio je kako sve u ormarima mora biti "kao po špagi", u linijama i parovima, piše Mirror

Takvo stanje tjera ga na to da svaki dan čisti svoje već iskorištene svijeće, a ne libi se ni kritizirati suprugu Victoriju kada, primjera radi, ne ostavi so na njeno mjesto.

- Tako dobro čistim, ali nisam siguran da to moja žena toliko cijeni - priznao je pred kamerama Beckham i dodao:

- Kad svi legnu u krevet, ja tada hodam uokolo, čistim svijeće, stavljam svjetla na pravu postavku, pazim da je svuda uredno. Mrzim kad siđem ujutro, a tamo još stoje šoljice, tanjiri... Zamorno je ponekad obilaziti svaku pojedinu svijeću i čistiti je. Režem vosak za svijeće, čistim staklo oko nje... Znam, čudno zvuči - navodi Beckham.

Porodica Beckham živi u vili vrijednoj 25 miliona funti u londonskom Holland Parku, koju su kupili 2013. godine, a koja ima osam kupatila, sedam spavaćih soba, teretanu i spa.

Ako ste se pitali - šta je opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP) - u medicinskim knjigama stoji da spada u grupu anksioznih poremećaja, a karakterističan je po pojavi opsesivnih misli i kompulzivnih radnji.

Osobe koji pate od OKP-a shvataju da su njihovi postupci iracionalni, zbog čega ih i doživljavaju neugodnim, no ne mogu ih spriječiti.