navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Prva dama bh. estrade

Organizatori najavili: Na bajramski koncert Hanke Paldum u Mostaru dolazi publika svih vjera i nacija

AUTOR: Autor: Faktor
Objavljeno: 09.04.2024. u 10:34
get url
text
Sve je spremno za veliki bajramski koncert u Mostaru koji će sutra uvečer sa početkom u 20 sati biti održan u dvorani "Midhad Hujdur Hujka" u Sjevernom logoru, a na kojem će nastupiti prva dama bosanskohercegovačke estrade Hanka Paldum.
Ovaj muzički događaj će ujedno biti završnica manifestacije "Ramazan u Mostaru", koju organiziraju Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod", Kulturnim centrom Mostar-Sjever i Domom kulture Blagaj.
Kako je ranije najavila, Paldum će u dvorani "Midhad Hujdur Hujka" pjevati nakon trideset godina.
- Nakon duže vremena imat ću ozbiljan koncert u Mostaru koji sam priželjkivala već odavno. Ovo je ozbiljan projekat kojem pristupamo krajnje profesionalno i na bini sa mnom će biti moj veliki orkestar sa pratećim vokalima. Koncert će trajati dva sata, a na repertoaru će se, uz moje najveće hitove, naći sevdalinke i ilahije. Publika očekuje najbolje od mene i moram opravdati njihovo povjerenje – kazala je Hanka Paldum.
Manifestacija "Ramazan u Mostaru" organizuje se već treću godinu, uz bogat i raznovrstan vjerski i kulturni program. Bajramski koncert je kruna događaja.
- Publika u Mostaru se uželjela pjesama i same Hanke Paldum. Imamo najavljene dolaske iz cijele BiH, ali i iz regiona, Hrvatske, Srbije, Crne Gore. Uistinu smo zadovoljni i sretni da valorizujemo vrijednosti kulture Bošnjaka i Muslimana u Mostaru manifestacijom, te u sklopu ovog bajramskog koncerta imamo još jednu lijepu stvar da nam posjetioci i gosti svih vjera i nacija dolaze u posjetu da zajedno uživamo u pjesmama i bezvremenskoj umjetnosti Hanke Paldum – kaže Haris Nazdraić, koordinator manifestacije "Ramazan u Mostaru".
Lijep prijem kod mostarske publike nedavno je imao i Eldin Huseinbegović, koji je također održao koncert u punoj dvorani "Midhad Hujdur Hujka".
- Na bajramskom koncertu očekujemo više hiljada posjetilaca. Ovaj događaj je poklon Grada Mostara njegovim građanima i svim posjetiocima koji vole grad Mostar i koji će doći da sa nama obilježe prvi dan Ramazanskog bajrama. Važno je naglasiti da je ulaz besplatan – govori na kraju Nazdraić.
POVEZANO