open-navfaktor-logo
search
Istraga će jutros biti nastavljena
Klizište kod Mostara: U velikom odronu kamena povrijeđene dvije osobe
Prema informacijama iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), do aktiviranja klizišta je došlo u ranim večernjim satima, oko 18.30 sati, kada je velika količine kamena, zbog miniranja kamenoloma, završila u rijeci
AUTOR: Fena
07.04.2024. u 07:33
get url
text
Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na cesti
Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na cesti
FOTO: Bljesak.info
Dvije osobe povrijeđene su jučer u aktiviranju klizišta u naselju Bijela kod Mostara.
Prema informacijama iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), do aktiviranja klizišta je došlo u ranim večernjim satima, oko 18.30 sati, kada je velika količine kamena, zbog miniranja kamenoloma, završila u rijeci.
- Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na cesti, dva automobila su završila u rijeci, dok se za jednim automobilom traga, jer se ne zna nalazi li se pod odronom ili u vodi. Na sreću, automobili su u vlasništvu planinara koji u trenutku nesreće nisu bili u istim. Prema trenutnim informacijama ljudskih žrtava nema - saopćeno je iz FUCZ-a.
Povrijeđene su dvije osobe od kojih se jedna nalazila u čamcu koji je oboren prilikom pada odrona u rijeku i time prouzrokovao rast vodostaja i veliki val. Druga povrijeđena osoba se nalazila na obali u trenutku nesreće. Obje osobe su medicinski zbrinute, navodi se.
Policija osigurava mjesto nesreće, istraga je sinoć prekinuta i bit će nastavljena jutros.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.