navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sinhronizirani događaji

Uz muziku i ples hiljade građana Banje Luke, Mostara, Sarajeva i Tuzle proslavilo Dan Evrope

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 12.05.2024. u 08:11
get url
text
Sarajevo
Sarajevo /
FOTO: Delegacija EU u BiH
Slaveći jedinstvo i put Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji, hiljade građana se u subotu okupilo u Banjoj Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli kako bi obilježili Dan Evrope. Ujedinjeni pod krilaticom Oduvijek u srcu Evrope, četiri sinhronizirana muzička događaja održana su na Kastelu u Banjoj Luci, u Omladinskom kulturnom centru Abrašević u Mostaru, trgu ispred Pozorišta mladih u Sarajevu i Sonom Trgu u Tuzli.
Banja Luka / FOTO: Delegacija EU u BiH
Publika je imala priliku uživati u muzici i kreativnosti 19 umjetnika sa cijelog kontinenta. Uz iznimno talentovane bh. umjetnike kao što su After Affair, Nebs Jack i Andrej Jelić, zvijezde večeri su bili OXIA iz Francuske koji je nastupio na Kastelu, Henry Saiz iz Španije je nastupio u Sarajevu, Musumeci iz Italije u Mostaru, a Nipplepeople iz Hrvatske su nastupali u Tuzli.
Tuzla / FOTO: Delegacija EU u BiH
Jedinstvenu proslavu Dana Evrope organizovao je Ured Evropske unije u BiH u saradnji sa FreshWave, From Herz With Love, Garden of Dreams i Zeus Agency u cilju prikazivanja potencijala lokalne muzičke festivalske scene i jačanja saradnje u korist lokalnih talenata i njihovih publika.
Dinamični muzički programi predstavili su jedinstvo, zajedništvo i solidarnost građana Bosne i Hercegovine koje je ujedinila ljubav prema muzici. Kroz ples, muziku i izuzetno pozitivnu i ugodnu atmosferu, poruka da je Bosna i Hercegovina oduvijek u srcu Evrope je još jednom snažno potvrđena, saopćila je Delegacija EU u Bosni i Hercegovini.
POVEZANO