navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ideja za jesen

Trik s kojim će se veš u zatvorenom prostoru osušiti brže i mirisati puno bolje

Miris opranog veša osušenog na svježem zraku malo se s čime može usporediti. Svježina je to u kojoj uživamo za vrijeme toplijih mjeseci i koja nam nedostaje čim jesen pokuca na vrata i sa sobom donese kišu, vlagu i maglu.

Objavljeno: 12.11.2023. u 15:27
get url
text

Tokom hladnijih mjeseci sušenje veša može biti dosta skupo i dugotrajno. Bez luksuza sušilice, mnogi su osuđeni na radijatore i klima uređaje, a u takvim se uvjetima računi mogu popeti doista visoko, a odjeća može poprimiti neugodan miris vlage.

Zato je najbolje investirati u odvlaživač ili pak jednostavno kupiti sakupljač vlage.

Jedna od glavnih prednosti ove metode su evidentno niži mjesečni troškovi, a sve što treba učiniti jest odvlaživač postaviti u prostoriju u kojoj se suši veš. To će uštedjeti vrijeme, novac, a i prostor.

Još ekonomičnije rješenje jest sakupljač vlage koji možete pronaći u gotovo svakoj trgovini.

Iako će trebati malo više vremena da se odjeća osuši, nego u slučaju da koristite kvalitetni odvlaživač, rezultate ćete zasigurno primijetiti jer će se tanji odjevni predmeti osušiti i upola ranije nego obično.

Stručnjak za kućanske poslove, Chris Michael, kaže da ovu metodu brzog sušenja veša možemo još unaprijediti tako da pažljivo odaberemo prostoriju u koju ćemo postaviti odvlaživač i stalak za sušenje.

To bi trebala biti najmanja prostorija koju imate – sa zatvorenim prozorima i vratima.

Ovaj način radi besprijekorno. Sljedeći put kad budete brzo trebali osušiti rublje, stavite odvlaživač i mokru odjeću u najmanju prostoriju u domu i izbjegavajte otvaranje vrata. Mali prostor će zarobiti topli zrak i omogućiti brzo smanjenje vlage, napominje stručnjak.

Dakle, ne biste trebali stalak za sušenje rublja prilagoditi mjestu gdje inače stoji odvlaživač, već sve skupa prebaciti u najmanju prostoriju koju imate – tek ćete onda vidjeti pravu moć koji ima odvlaživač.