navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavna pjevačica

Celine Dion se vratila: Pozirala za Vogue i progovorila o borbi sa bolešću

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 25.04.2024. u 11:45
get url
text
FOTO: Instagram/Vogue France
Celine Dion zvijezda je naslovnice francuskog izdanja magazina Vogue koji je ovo pojavljivanje opisao kao njen "veliki povratak" nakon dijagnoze teške bolesti, o kojoj je pjevačica govorila u intervjuu.
Prošlo je više od godinu otkako je Dion otkrila da pati od sindroma ukočene osobe, rijetkog neurološkog poremećaja koji može uzrokovati grčeve mišića i gubitak pokretljivosti.
Uglavnom se od tada klonila pažnje – otkazala je preostale datume svoje svjetske turneje Courage i umjesto toga se fokusirala na oporavak kod kuće u Las Vegasu i druženje sa svoja tri sina.
Najavljuje i svoj dokumentarac koji se zove "Ja sam: Celine Dion", a kojim upravo želi podići svijest o bolesti. U intervjuu za Vogue, Dion kaže da ide "dan po dan". Kao umjetnica koja je nastupala pred svjetskom publikom od svoje 13. godine, Dion je je kazala kako joj je bilo teško pomiriti se s dijagnozom.
- Kako ja to vidim, imam dva izbora. Ili treniram kao sportista i radim super ili se isključim i gotovo je, ostanem kod kuće, slušam svoje pjesme, stanem ispred ogledala i pjevam sebi - kaže Celine.
Otkrila je kako se pet dana u sedmici podvrgava atletskoj, fizikalnoj i vokalnoj terapiji.
- Radim na nožnim prstima, koljenima, listovima, prstima, pjevanju, glasu... Moram da naučim da živim s tim sada i da prestanem da se preispitujem - zaključila je.
POVEZANO