navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni glumac

De Niro se u New Yorku posvađao s Trumpovim pristašama

AUTOR: Faktor/NBC News
Objavljeno: 29.05.2024. u 09:14
get url
text
Nakon konferencije za novinare ispred sudnice na Manhattanu u kojoj se sudi Donaldu Trumpu, glumac Robert De Niro, koji podržava Joea Bidena, sukobio se sa demostrantima, odnosno pristašama bivšeg američkog predsjednika.
De Niro je govorio na konferenciji te je izrazio podršku Bidenu, piše NBC News.
- Ovaj grad bio je poput grada duhova, ali obećali smo da nećemo dopustiti teroristima da promijene naš način života. Volim ovaj grad. Donald Trump ne želi uništiti samo grad, već i zemlju, a na kraju može uništiti svijet - rekao je glumac. 
I dodao da "ako se Trump vrati u Bijelu kuću, mogu se pozdraviti sa slobodama koje svi uzimaju zdravo za gotovo.
- I izbori - zaboravite na to. Ako on uđe u Bijelu kuću, nikad je više neće napustiti - kazao je De Niro.
Nakon konferencije, na povratku do svog automobila, De Niro se posvađao s Trumpovim pristašama koji su mu vikali da se prodao američkoj Demokratskoj stranci, da je niko i da su mu filmovi sranje.
- Nećete me zastrašiti. To je ono što Trump radi. Borit ćemo se. Pokušavamo biti gospoda u ovom svijetu, demokrati. Vi ste gangsteri - rekao je glumac. 
Trumpov tim također je održao konferenciju na kojoj su se rugali uključivanju De Nira u Bidenovu kampanju. Glasnogovornica Karoline Leavitt napala je "elitističke holivudske glumce poput Roberta De Nira koji nemaju pojma o stvarnim problemima s kojima se ljudi u ovom gradu i širom zemlje suočavaju."
POVEZANO