navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bogatstvo od 3,2 milijardi dolara

Njeno ime vam možda nije poznato, ali ona je najbogatija glumica na svijetu

Pedesetosmogodišnja zvijezda karijeru je započela 1981. godine ulogom u filmu ''Vječna ljubav'', a otad se pojavila u brojnim filmovima, uključujući "Izgubljeni dječaci", "Twister", "The Crossroads", "Manje od nule", "Quicksilver"

AUTOR: Faktor/metro.co.uk
Objavljeno: 17.05.2024. u 08:51
get url
text
Jami Gertz
Jami Gertz
Najbogatija glumica na svijetu je Jami Gertz, čija se neto vrijednost procjenjuje na 3,2 milijardi dolara, piše metro.co.uk.
Pedesetosmogodišnja zvijezda karijeru je započela 1981. godine ulogom u filmu ''Vječna ljubav'', a otad se pojavila u brojnim filmovima, uključujući "Izgubljeni dječaci", "Twister", "The Crossroads", "Manje od nule", "Quicksilver" i "Šesnaest svijeća".
Osim toga, pojavila se i u hit-serijama "Seinfeld", "Susjedi", "Moderna porodica" i "To smo mi", a nedavno je glumila u filmu "Želim te nazad" iz 2022. godine.
Međutim, cijelo bogatstvo nije stekla isključivo zahvaljujući glumačkoj karijeri.
Glumica je udata za milijardera i investitora Tonyja Resslera, s kojim je suvlasnica NBA ekipe Atlanta Hawks.
Imaju četvero djece, a zanimljivo je da je, kada su se vjenčali 80-ih godina, Jami bila ta koja je prehranjivala porodicu jer je firma njenog supruga propala, no kasnije se oporavio i zaradio milijarde.
Prije Jami najbogatija glumica bila je Dina Merrill, koja je umrla 2017. godine.
Glumica koju zovu najbogatijom i koja je svu zaradu dobila od same glume je Reese Witherspoon s bogatstvom procijenjenim na 440 miliona dolara.
POVEZANO