navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
U studiju završavaju pjesme

"Plavi orkestar" vraća se na scenu: Nakon petogodišnje stanke Saša Lošić najavio novi album

Radujemo se povratku na pozornicu. Veliki je užitak praviti buku s ovim bendom. Spremamo i nove pjesme koje nose isključivo dobru energiju i pozitivnu atmosferu, kazao je Lošić

AUTOR: Faktor/Jutarnji list
Objavljeno: 29.06.2024. u 11:04
get url
text
"Plavi orkestar" vraća se na scenu, a Saša Lošić i ekipa najavljuju i novi album.
Nakon petogodišnje stanke muzičari, čije se pjesme "Bolje biti pijan nego star", "Suada", "Kaja..." i dalje neumorno pjevaju po tulumima.
- Radujemo se povratku na pozornicu. Veliki je užitak praviti buku s ovim bendom. Spremamo i nove pjesme koje nose isključivo dobru energiju i pozitivnu atmosferu. Kod nas nema zaustavljanja, tek smo na početku - kaže Lošić, koji dane provodi u studiju završavajući pjesme koje su nastajale u proteklih pet godina, piše Jutarnji list
"Plavi orkestar" je jedan od najpopularnijih bendova na području bivše Jugoslavije.
Osnovan je u Sarajevu 1983. godine.
Njihov rad je bio više puta nagrađivan. Primili su nagradu FIDOF za najboljeg kompozitora, nagradu CESME za najbolju pjesmu (u konkurenciji bile i pjesme Chaka Khan, La Toya Jackson, Cool & The Gang i Gazebo) kao i mnoge druge nagrade.
U jednoj muzičkoj enciklopediji stoji da je "Plavi Orkestar" "kulturni femonen osamdesetih i devedesetih" (pet miliona prodanih kopija).
Bend je osnovao Saša Lošić, pjevač grupe.
POVEZANO