navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
U 76. godini

Preminuo Muradif Brkić, poznati muzički producent

Brkić je preminuo nakon teške bolesti i borbe sa posljedicama moždanog udara

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 27.05.2024. u 08:28
get url
text
Muradif Brkić sa kćerkom Minelom
Muradif Brkić sa kćerkom Minelom
Nakon teške bolesti i borbe sa poljedicama moždanog udara, u 76. godini preminuo je Muradif Brkić, bosanskohercegovački muzički producent i nekadašnji direktor Sarajevodiska.
- Dijelim iskrenu bol sa mojom djecom i njegovom porodicom i molim Gospodara da nam svima podari sabur, a Muradifa nagradi za svako dobro koje je na dunjaluku posijao. Njegovim odlaskom ostala je velika praznina na bosankohercegovačkoj muzičkoj sceni. Otišao je najveći muzički producent, vizionar i poznavalac muzičkih prilika ovih prostora. Učio je od naboljih jugoslovenskih diskografa i producenata, koji su nakon izvjesnog vremena i sami priznali da ih je sve nadmašio i ukazujući mu najveće poštovanje.
Nesebično i s ljubavlju je pružao pomoć mnogim mladim pjevačima, muzičarima i autorima, koji i sada uživaju ogromnu slavu okićeni Muradifovim stvaralaštvom, među kojima sam i ja. Neka mu njegova duša pronađe najljepše mjesto u dženetu u okrilju Allahove milosti - napisala je na društevmim mrežama bivša supruga Brkića, pjevačica Hanka Paldum, sa kojim je dobila dvoje djece, kćerku Minelu i sina Mirzada. 
POVEZANO